r
Nosalty Logó

Csirkés óriáskagyló fahéjas tejföllel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Alexandra
Csirkés óriáskagyló fahéjas tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A fahéjas kagylóhoz

A tálaláshoz

Összesen 817 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A fahéjas kagylóhoz

A tálaláshoz

Összesen 3269 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A fahéjas kagylóhoz

A tálaláshoz

Összesen 142 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 817 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5607.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    471 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    3551 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1546.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    150 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    790 micro
  • Kolin:
    1198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    1311 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    858 micro
Összesen 3269 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A fahéjas kagylóhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A fahéjas kagylóhoz

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
  2. A csírkehúst megtisztítjuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk.
  3. Olajon megfuttatjuk a hagymát, mikor már üveges, akkor rátesszük a zöldségeket, és tovább pároljuk.
  4. Mikor már félig megpárolódott a zöldség, rátesszük a kockákra vágott csírkemellet. Sózzuk, borsozzuk. Majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldségekkel.
  5. Ha puha a hús és a zöldség, 2 ek tejfölt, 2 kk fűszerpaprikát és 1 kk fahéjat keverünk bele. Összeforraljuk.
  6. A tésztát eközben sós lobogó vízben roppanósra főzzük, majd langyos vízbe áttesszük, és végül ruhán lecsepegtetjük.
  7. A tésztákat megtöltjük a húsos töltelékkel, tányérra rendezzük. Tetejére pici tejfölt teszünk, amit megszórunk egy pici fahéjjal!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4346
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkés óriáskagyló fahéjas tejföllel
Alexandra 42 recept

Egyik nap kinyitom a hűtőt, és látom, hogy van husi, meg sok zöldség. Gondoltam megpróbálkozom valami újjal. Ezt csináltam belőle.

Hozzávalók

A fahéjas kagylóhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...