Csirkés lasagne 2. -zöldséges
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Redy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
A rakottashoz
-
150g csirke219 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
150g brokkoli31 kcal
-
53 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
125g lasagne tészta464 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A tejszínes mártáshoz
-
20g vaj143 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
75g tej42 kcal
-
75g csirke alaplé5 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
1224
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
A rakottashoz
-
600g csirke877 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
600g paradicsom108 kcal
-
600g brokkoli124 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A tejszínes mártáshoz
-
80g vaj574 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
300g tej168 kcal
-
300g csirke alaplé21 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
4898
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
A rakottashoz
-
15.8g csirke23 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
6.6g gomba1 kcal
-
15.8g paradicsom3 kcal
-
15.8g brokkoli3 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
13.2g lasagne tészta49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A tejszínes mártáshoz
-
2.1g vaj15 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
7.9g tej4 kcal
-
7.9g csirke alaplé1 kcal
-
5.3g főzőtejszín7 kcal
-
2.6g sajt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
129
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 53.1 g
Zsír
-
Összesen 54.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1965.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 418 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 708 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 451.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 397 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 302 micro
-
α-karotin 174 micro
-
β-karotin 1054 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 1495 micro
Összesen
1224
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 212.3 g
Zsír
-
Összesen 219.2 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 671 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7861.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 450 mg
-
Kálcium 1674 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 588 mg
-
Foszfor 2830 mg
-
Nátrium 2262 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 513 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1806.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1589 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 436 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 439 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1643 micro
-
Kolin: 555 mg
-
Retinol - A vitamin: 1207 micro
-
α-karotin 698 micro
-
β-karotin 4217 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 15438 micro
-
Lut-zea 5981 micro
Összesen
4898
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 407 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
A rakottashoz
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
25 dkg gomba
-
60 dkg paradicsom
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
A tejszínes mártáshoz
-
4 evőkanál finomliszt
-
3 dl tej
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A rakottashoz
- A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a darált csirkehúst és a szeletelt gombát. Nagy lángon kevergetve pirítjuk kb. 5 percig, közben a zúzott fokhagymát is beledobjuk.
- A paradicsomot közben meghámozzuk (szükség esetén forró vízbe mártjuk előtte), és apró kockákra vágjuk.
- A húsos ragut sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a paradicsomkockákat, együtt még 5 percig tovább főzzük.
- A mártáshoz a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és fokozatosan adagolva a tejet, a húslevet és a tejszínt. Folyamatosan kevergetve mártás sűrűségűre főzzük, közben megsózzuk, borsozzuk.
- A tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt sajtot.
- Egy akkora tepsit, amibe 4 db lasagnelap pontosan belefér, kivajazunk.
- Az aljára sajtos mártást teszünk, majd tésztával befedjük. Erre ismét mártást kenünk, amire a paradicsomos, gombás ragut tesszük.
- Az előre megpárolt (vagy vízben előfőzött) brokkolit kisebb darabokra szedjük, és az elterített ragura rakjuk.
- Újra tészta következik, és így tovább, míg tart a hozzávalókból. A tetején tészta és sajtos mártás legyen.
- Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Forrón, kockákra vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 192
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 28113
- Feltöltés dátuma: 2010. április 04.
Ajánló
A csirkehúst én ízesítettem kevés oregánós fűszerkeverékkel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Redy
66 recept
A Príma Konyha egyik régebbi számában volt ez a recept, melyet már régóta terveztem kipróbálni. Most végre elkészült, és az eredmény minden családtagnak ízlett.