r
Nosalty Logó

Csirkés bolognai lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkés bolognai lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2899 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1563.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 724 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6255.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    2130 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1709 mg
  • Nátrium
    1958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2899 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon lepirítjuk, ha megpirult hozzáadjuk az apróra vágott csirkemellet, és azzal együtt pirítjuk tovább.
  2. Ha kifehéredett sóval, borssal, oragánóval és bazsalikommal fűszerezzük, 5 perc után lezárjuk, annyi idő alatt nagyjából megfő.
  3. Egy másik lábosban elkészítjük a besamel mártást. Vajat olvasztunk, a lisztet beleszórjuk, picit sárgásra pirítjuk, és felöntjük a tejjel, sűrűre főzzük. Ha csomós botmixerrel, vagy robotgéppel finomítunk rajta. Sózzuk, borsozzuk (én szeretem a szerecsendiót, és azt is szórok bele).
  4. A tepsi alját picit beolajozzuk, és belehelyezünk egy sor lasagne tésztát. Ráhalmozzuk a csirke felét, meglocsoljuk a tejszín felével (elhagyható), ráöntjük a besamel harmadát, majd a lapkasajt felével betakarjuk.
  5. Jöhet a következő emelet tésztalap. Erre kerül az üveges (húsos) bolognai szósz, és még egy réteg tészta.
  6. Megismételjük a csirkés réteget: csirke, besamel, lapka és tészta
  7. A tetejére csak a besamelutolsó harmadát öntjük, és reszelünk rá sajtot.
  8. 180 fokon alufólia alatt fél óráig sütjük (ellenőrizzük a végén villával, hogy elég puha-e), majd kellő barnaságúra pirítjuk a sajtot a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11650
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 15.

Ajánló

Annak, aki rajong a besameles ételekért és a lasagne-ért!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a lasagne-t. A barátom valami csirkésre vágyott, de a natúr szeletet már untam. Találtam egy fél üveg bolognai szósz maradékot a szekrényben, így azt is beletettem. Szerintem tejszínes spenóttal, vagy csak 3 réteg csirkés sajtos besamellel is isteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...