r
Nosalty Logó

Csirkeraguleves petrezselymes galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Csirkeraguleves petrezselymes galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 2722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 72 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    1937 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1980 micro
Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168.1 g

Zsír

  • Összesen
    168 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4240 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1956 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2730.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1648 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    1636 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    2528 micro
  • β-karotin
    11620 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    11883 micro
Összesen 2722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A főzésre előkészített csirkedarabokat kicsontozzuk, csak a szárnyak végét és a hátát hagyjuk egyben. Fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a hústól számítva egyszer olyan magasságig érjen a víz.
  2. Felforraljuk, és a keletkezett habját leszedjük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön szinte teljesen puhára megfőzzük.
  4. A zöldségeket megtisztítjuk, és apróbb kockákra vágjuk.
  5. Amint jó a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, ha fagyasztott a borsó, azt is most, és tovább főzzük.
  6. Ezalatt elkészítjük a galuskát, amihez felverjük a tojást, sózzuk, belereszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk a lisztet. Galuska állagú tésztát kavarunk ki, (ha nem elég a liszt, tehetünkmég hozzá), majd beleteszünk még 1/2 cs apróra vágott petreszelymet is.
  7. Ha megfőttek a zöldségek a levesben, beleszaggatjuk a galuskákat egy kanállal úgy, hogy mindig belemártjuk a kanalat a levesbe mielőtt a tésztát szaggatnánk. Kb 3-4 cm-es, kis dundi adagokat vegyünk a kanálra, mert még megnőnek a levesben.
  8. Amint végeztünk a szaggatással, hagyjuk pár percig főni őket.
  9. Ezalatt a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejfölben, és kifacsarjuk a citrom levét.
  10. A tejfölös liszthez szedünk a levesből jó pár kanállal, hogy felhíguljon, majd visszaöntjük a levesbe.
  11. Felforraljuk újból, és ízlés szerint teszünk bele a citromból. Ha kell még sózzuk, ill. borsozzuk.
  12. Legvégül az összes apróra vágott petrezselymet beletesszük, de ezzel már nem főzzük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 619
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 92458
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkeraguleves petrezselymes galuskával
Vicikó 251 recept

A húsleves, ami így is nagyon finom, egy könnyedebb, frissebb formában, sok zöldséggel, pikánsabban, galuskával.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...