Csirkeraguleves petrezselymes galuskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
110 kcal
-
83g csirkecomb93 kcal
-
36g csirkeszárny42 kcal
-
18g csirkefarhát31 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
42g zöldborsó34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
250g víz0 kcal
A galuskához
-
9g tojás12 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
Összesen
455
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
450g csirkemell (csontos)658 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
214g csirkeszárny253 kcal
-
105g csirkefarhát188 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
68g petrezselyem24 kcal
-
1500g víz0 kcal
A galuskához
-
55g tojás69 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
2722
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
11.9g csirkemell (csontos)17 kcal
-
13.2g csirkecomb15 kcal
-
5.7g csirkeszárny7 kcal
-
2.8g csirkefarhát5 kcal
-
2.1g sárgarépa1 kcal
-
2.4g fehérrépa2 kcal
-
4.2g zeller2 kcal
-
6.6g zöldborsó5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
5.3g tejföl10 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
39.7g víz0 kcal
A galuskához
-
1.5g tojás2 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
Összesen
72
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 706.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 455.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 273 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 421 micro
-
β-karotin 1937 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1980 micro
Összesen
455
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 168.1 g
Zsír
-
Összesen 168 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 963 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4240 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 661 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 382 mg
-
Foszfor 1956 mg
-
Nátrium 1031 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2730.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1648 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 264 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 1636 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 471 micro
-
Kolin: 689 mg
-
Retinol - A vitamin: 574 micro
-
α-karotin 2528 micro
-
β-karotin 11620 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 11883 micro
Összesen
2722
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 db csirkemell (csontos)
-
2 db csirkecomb
-
2 db csirkeszárny
-
1 db csirkefarhát
-
1 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
250 g zöldborsó
-
só ízlés szerint
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1.5 l víz
A galuskához
-
3 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A leveshez
- A főzésre előkészített csirkedarabokat kicsontozzuk, csak a szárnyak végét és a hátát hagyjuk egyben. Fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a hústól számítva egyszer olyan magasságig érjen a víz.
- Felforraljuk, és a keletkezett habját leszedjük.
- Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön szinte teljesen puhára megfőzzük.
- A zöldségeket megtisztítjuk, és apróbb kockákra vágjuk.
- Amint jó a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, ha fagyasztott a borsó, azt is most, és tovább főzzük.
- Ezalatt elkészítjük a galuskát, amihez felverjük a tojást, sózzuk, belereszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk a lisztet. Galuska állagú tésztát kavarunk ki, (ha nem elég a liszt, tehetünkmég hozzá), majd beleteszünk még 1/2 cs apróra vágott petreszelymet is.
- Ha megfőttek a zöldségek a levesben, beleszaggatjuk a galuskákat egy kanállal úgy, hogy mindig belemártjuk a kanalat a levesbe mielőtt a tésztát szaggatnánk. Kb 3-4 cm-es, kis dundi adagokat vegyünk a kanálra, mert még megnőnek a levesben.
- Amint végeztünk a szaggatással, hagyjuk pár percig főni őket.
- Ezalatt a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejfölben, és kifacsarjuk a citrom levét.
- A tejfölös liszthez szedünk a levesből jó pár kanállal, hogy felhíguljon, majd visszaöntjük a levesbe.
- Felforraljuk újból, és ízlés szerint teszünk bele a citromból. Ha kell még sózzuk, ill. borsozzuk.
- Legvégül az összes apróra vágott petrezselymet beletesszük, de ezzel már nem főzzük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 619
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 92492
- Feltöltés dátuma: 2012. február 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
A húsleves, ami így is nagyon finom, egy könnyedebb, frissebb formában, sok zöldséggel, pikánsabban, galuskával.