Csirkepörkölt krumplifőzelékkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
GyGitta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Csirkepörkölt
-
267g csirke390 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
4 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
2g só0 kcal
Krumplifőzelék
-
167g burgonya96 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g só0 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
25g tejföl50 kcal
Összesen
687
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Csirkepörkölt
-
1600g csirke2339 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
23 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
11g só0 kcal
Krumplifőzelék
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11g só0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
150g tejföl297 kcal
Összesen
4126
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Csirkepörkölt
-
47.6g csirke70 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
3g tv-paprika0 kcal
-
3g paradicsom1 kcal
-
0.3g só0 kcal
Krumplifőzelék
-
29.8g burgonya17 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
4.5g tejföl9 kcal
Összesen
124
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2152.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 1567 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 302.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 460 micro
-
β-crypt 84 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
687
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 232.9 g
Zsír
-
Összesen 255.7 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 962 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12914.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 466 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 476 mg
-
Foszfor 2340 mg
-
Nátrium 9403 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 218 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1812.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 886 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 264 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 835 mg
-
Retinol - A vitamin: 628 micro
-
α-karotin 166 micro
-
β-karotin 2760 micro
-
β-crypt 502 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2012 micro
Összesen
4126
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 280 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 77 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
Csirkepörkölt
-
1 db csirke
-
2 ek sertészsír
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 ek fűszerpaprika
-
1 db tv-paprika
-
1 ek só
Krumplifőzelék
-
1 kg burgonya
-
2 db babérlevél
-
1 ek só
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek sertészsír
-
3 púpozott ek finomliszt
-
1.5 dl tejföl
Elkészítés
Csirkepörkölt
- A hagymát finomra vágjuk, és a zsiradékban megdinszteljük.
- Az aranysárgára, őzbarnára megpirított hagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, majd hogy ne égjen le kis vizet öntünk hozzá.
- Beletesszük a paprikát, paradicsomot, télen egy kis lecsót. Ha nincs paradicsomunk, akkor tökéletes a 100%-os paradicsomkonzerv is. Érdemes nyáron kicsumázott paprikákat és paradicsomot lefagyasztani, és főzéshez azt használni.
- A pörköltalapba tegyük bele a feldarabolt csirkét, jól forgassuk át a szafttal, majd sózzuk meg. A csirke levének elfőzése után mindig csak kis vízzel öntögessük fel, egészen az elkészültéig.
- Amíg rotyog a pörkölt, készítsük el a köretet.
Krumplifőzelék
- A kockára vágott burgonyát, az egészben hagyott hagymával együtt, sós, babéros vízbe tegyük fel főni.
- Amikor már majdnem puha a krumpli, vegyük ki a főtt hagymát és a babérleveleket.
- Készítsünk rántást. A zsírt egy serpenyőben hevítsünk fel, tegyük bele a lisztet, pirítsuk zsemleszínűre, és öntsük fel hideg vízzel. Keverjük csomómentesre, és folyamatos kavarás mellett csorgassuk bele a főzelékalapba. Kicsit forraljuk együtt. A végén ízesítsük tejföllel. Aki akarja, pár csepp ecettel vagy citromlével savanyíthatja a főzeléket.
- Amennyiben habarással készítjük a főzeléket, akkor fél pohár tejfölbe tegyük a lisztet, kanalazzunk hozzá a krumpli főzőlevéből, és alaposan kavarjuk ki (hőkiegyenlítés). A keveréket öntsük a krumplihoz, és ízlés szerint savanyítsuk a kész főzeléket.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4245
- Feltöltés dátuma: 2015. november 28.
Ajánló
Babérlevél helyett majorannával is fűszerezhetjük a főzeléket. Diétázóknak zsiradék nélkül megpirított liszttel sűrítsünk, és csökkentett zsírtartalmú joghurtot használjunk tejföl helyett. Sűríthetjük a főzeléket "önmagával" is, azaz a krumpli felét vegyük ki a főzővízből, mixeljük és tegyük vissza.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
GyGitta
7 recept
Tegnap hortobágyi palacsinta készült. A hozzávaló csirkepörköltből néhány csirkecombot megmentettem a mai ebédhez. Köretnek mindenképpen főzelékben gondolkodtam, s mivel régen ettünk burgonyát, a krumplifőzelékre esett a választás. Ez az a főzelék, amelyhez mindig van itthon hozzávaló, és nem mellékesen szeretjük is.