r
Nosalty Logó

Csirkepörkölt krumplifőzelékkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
GyGitta
Csirkepörkölt krumplifőzelékkel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirkepörkölt

Krumplifőzelék

687
Kalória
38.8g
Fehérje
36.3g
Szénhidrátok
42.6g
Zsír
302.1g
Víz
160.3g
Koleszterin
4.5g
Rost
4.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkepörkölt

Krumplifőzelék

Összesen 687 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkepörkölt

Krumplifőzelék

Összesen 4126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkepörkölt

Krumplifőzelék

Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2152.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    1567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    302.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 687 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.9 g

Zsír

  • Összesen
    255.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12914.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    2340 mg
  • Nátrium
    9403 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1812.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    2760 micro
  • β-crypt
    502 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2012 micro
Összesen 4126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    77 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

Csirkepörkölt

  1. A hagymát finomra vágjuk, és a zsiradékban megdinszteljük.
  2. Az aranysárgára, őzbarnára megpirított hagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, majd hogy ne égjen le kis vizet öntünk hozzá.
  3. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, télen egy kis lecsót. Ha nincs paradicsomunk, akkor tökéletes a 100%-os paradicsomkonzerv is. Érdemes nyáron kicsumázott paprikákat és paradicsomot lefagyasztani, és főzéshez azt használni.
  4. A pörköltalapba tegyük bele a feldarabolt csirkét, jól forgassuk át a szafttal, majd sózzuk meg. A csirke levének elfőzése után mindig csak kis vízzel öntögessük fel, egészen az elkészültéig.
  5. Amíg rotyog a pörkölt, készítsük el a köretet.

Krumplifőzelék

  1. A kockára vágott burgonyát, az egészben hagyott hagymával együtt, sós, babéros vízbe tegyük fel főni.
  2. Amikor már majdnem puha a krumpli, vegyük ki a főtt hagymát és a babérleveleket.
  3. Készítsünk rántást. A zsírt egy serpenyőben hevítsünk fel, tegyük bele a lisztet, pirítsuk zsemleszínűre, és öntsük fel hideg vízzel. Keverjük csomómentesre, és folyamatos kavarás mellett csorgassuk bele a főzelékalapba. Kicsit forraljuk együtt. A végén ízesítsük tejföllel. Aki akarja, pár csepp ecettel vagy citromlével savanyíthatja a főzeléket.
  4. Amennyiben habarással készítjük a főzeléket, akkor fél pohár tejfölbe tegyük a lisztet, kanalazzunk hozzá a krumpli főzőlevéből, és alaposan kavarjuk ki (hőkiegyenlítés). A keveréket öntsük a krumplihoz, és ízlés szerint savanyítsuk a kész főzeléket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Tegnap hortobágyi palacsinta készült. A hozzávaló csirkepörköltből néhány csirkecombot megmentettem a mai ebédhez. Köretnek mindenképpen főzelékben gondolkodtam, s mivel régen ettünk burgonyát, a krumplifőzelékre esett a választás. Ez az a főzelék, amelyhez mindig van itthon hozzávaló, és nem mellékesen szeretjük is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!