r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás tejfölösen olívaolajjal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Csirkepaprikás tejfölösen olívaolajjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 989 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3958 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 989 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    176.1 g

Zsír

  • Összesen
    335.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3427 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1201.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 3958 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    198 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat előkészítjük, kettévágjuk.
  2. A hagymákat felkockázzuk.
  3. Egy edényben megforrósítjuk az olívaolajat, beledobjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Levesszük a tűzről, és a fűszerpaprikát elkavarjuk benne.
  4. Kevés vizet aláöntünk, beletesszük a húsokat, és visszatesszük a tűzre.
  5. Erős lángon pirítjuk, közben megsózzuk.
  6. Ha megpirultak, felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje, beledobjuk a paradicsomokat, és közepes lángon tartva, puhára főzzük.
  7. Ezalatt a lisztet simára kavarjuk a tejföllel.
  8. Ha megfőtt a hús, a tejfölös habarást kicsit felhígítjuk a hús szószával, és beleöntjük a tejfölt a paprikásba.
  9. Összeforraljuk, és ha kell, utánasózunk.
  • Receptkönyvben: 251
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 46649
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkepaprikás tejfölösen olívaolajjal
Vicikó 251 recept

Az egyik legnépszerűbb, legkedveltebb ételünk. Így Magyarország tájékán. Ezt is, mint mindent, mindenki másképp csinálja. Ahány ház, annyi szokás, annyi íz. Én így készítem, így szeretjük. Az olívaolajtól nem kell idegenkedni, én már szinte mindent ezzel főzök, sütök. (Még a rántott húst is.) Sokkal egészségesebb. Az íze pedig nemhogy zavaró, sőt! Még ilyen  "nagyon magyaros"  ízvilágnál sem. Érdemes több mindent kipróbálni vele főzni, sütni. Ajánlom kipróbálásra!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...