r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Csirkepaprikás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3143 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.7 g

Zsír

  • Összesen
    236.5 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3457.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1781 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1439.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    920 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    2764 micro
  • β-crypt
    503 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1935 micro
Összesen 3143 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    105 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. (Van, amikor csak csirkemellből és combból készítem.)
  2. A hagymát meghámozzuk és kockára vágjuk a zöldpaprikával és paradicsommal együtt.
  3. Az olajat felforrósítjuk, és mérsékelt tűzön megpároljuk a hagymát.
  4. A tűzről félrehúzva beleszórjuk a pirospaprikát, ezután a feldarabolt csirkét, valamint a paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint.
  5. Felöntjük egy kevés vízzel (kb. 1,5-2 dl), keverjük át, és fedő alatt, lassú tűzön, kb. 45 perc alatt főzzük puhára.
  6. A lisztet a tejföllel és 1 dl vízzel alaposan elkeverjük.
  7. A húsdarabokat kivesszük a szaftból és félretesszük.
  8. A paprikás levet besűrítjük a tejfölös, lisztes habarással, és 1-2 perc alatt összeforraljuk. Visszatesszük a húsokat, óvatosan összekeverjük, és csupán egy újabb percig főzzük még együtt.
  9. Galuskával tálaljuk, és külön kínáljunk még tejfölt hozzá. Savanyúság, uborkasaláta vagy fejes saláta illik hozzá.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2952
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkepaprikás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A csirkepaprikás az egyik legjellegzetesebb hungarikum. A legnépszerűbb magyar ételek egyike! Galuskával tálalva az igazi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...