r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Csirkepaprikás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3143 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.7 g

Zsír

  • Összesen
    236.5 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3457.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1781 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1439.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    920 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    2764 micro
  • β-crypt
    503 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1935 micro
Összesen 3143 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    105 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. (Van, amikor csak csirkemellből és combból készítem.)
  2. A hagymát meghámozzuk és kockára vágjuk a zöldpaprikával és paradicsommal együtt.
  3. Az olajat felforrósítjuk, és mérsékelt tűzön megpároljuk a hagymát.
  4. A tűzről félrehúzva beleszórjuk a pirospaprikát, ezután a feldarabolt csirkét, valamint a paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint.
  5. Felöntjük egy kevés vízzel (kb. 1,5-2 dl), keverjük át, és fedő alatt, lassú tűzön, kb. 45 perc alatt főzzük puhára.
  6. A lisztet a tejföllel és 1 dl vízzel alaposan elkeverjük.
  7. A húsdarabokat kivesszük a szaftból és félretesszük.
  8. A paprikás levet besűrítjük a tejfölös, lisztes habarással, és 1-2 perc alatt összeforraljuk. Visszatesszük a húsokat, óvatosan összekeverjük, és csupán egy újabb percig főzzük még együtt.
  9. Galuskával tálaljuk, és külön kínáljunk még tejfölt hozzá. Savanyúság, uborkasaláta vagy fejes saláta illik hozzá.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2946
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkepaprikás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A csirkepaprikás az egyik legjellegzetesebb hungarikum. A legnépszerűbb magyar ételek egyike! Galuskával tálalva az igazi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek