Csirkepaprikás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
375g csirke548 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
75g víz0 kcal
Összesen
786
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1500g csirke2193 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
3143
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
61.3g csirke90 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
4.1g paradicsom1 kcal
-
4.1g paprika1 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
8.2g tejföl16 kcal
-
12.3g víz0 kcal
Összesen
129
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.2 g
Zsír
-
Összesen 59.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 864.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 359.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 691 micro
-
β-crypt 126 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 484 micro
Összesen
786
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 200.7 g
Zsír
-
Összesen 236.5 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 883 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3457.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1781 mg
-
Nátrium 808 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1439.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 920 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 674 mg
-
Retinol - A vitamin: 660 micro
-
α-karotin 166 micro
-
β-karotin 2764 micro
-
β-crypt 503 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1935 micro
Összesen
3143
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 105 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg csirke
-
2 db vöröshagyma
-
10 dkg paradicsom
-
10 dkg paprika
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 evőkanál finomliszt
-
3 dl víz
Elkészítés
- A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. (Van, amikor csak csirkemellből és combból készítem.)
- A hagymát meghámozzuk és kockára vágjuk a zöldpaprikával és paradicsommal együtt.
- Az olajat felforrósítjuk, és mérsékelt tűzön megpároljuk a hagymát.
- A tűzről félrehúzva beleszórjuk a pirospaprikát, ezután a feldarabolt csirkét, valamint a paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint.
- Felöntjük egy kevés vízzel (kb. 1,5-2 dl), keverjük át, és fedő alatt, lassú tűzön, kb. 45 perc alatt főzzük puhára.
- A lisztet a tejföllel és 1 dl vízzel alaposan elkeverjük.
- A húsdarabokat kivesszük a szaftból és félretesszük.
- A paprikás levet besűrítjük a tejfölös, lisztes habarással, és 1-2 perc alatt összeforraljuk. Visszatesszük a húsokat, óvatosan összekeverjük, és csupán egy újabb percig főzzük még együtt.
- Galuskával tálaljuk, és külön kínáljunk még tejfölt hozzá. Savanyúság, uborkasaláta vagy fejes saláta illik hozzá.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2956
- Feltöltés dátuma: 2016. február 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
A csirkepaprikás az egyik legjellegzetesebb hungarikum. A legnépszerűbb magyar ételek egyike! Galuskával tálalva az igazi.