r
Nosalty Logó

Csirkemellsteak rizzsel és karamellizált boros barackkal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Csirkemellsteak rizzsel és karamellizált boros barackkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirkemellsteak

Karamellizált fehérboros barackmártás

Összesen 736 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirkemellsteak

Karamellizált fehérboros barackmártás

Összesen 2941 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirkemellsteak

Karamellizált fehérboros barackmártás

Összesen 182 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 736 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.6 g

Zsír

  • Összesen
    192.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2789.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1080.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5087 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 2941 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Csirkemellsteak

Karamellizált fehérboros barackmártás

Elkészítés

Csirkemellsteak

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. Megszórjuk borssal és a sültcsirke fűszerkeverékkel, majd egy zárható edénybe tesszük. Az olajat ráöntjük, és egy éjszakán át pácoljuk.
  2. Másnap enyhén megsózzuk, és forró grill serpenyőben megsütjük mindkét oldalát szép pirosra. Közben elkészítjük a karamellizált barackmártást.
  3. A csirkemellet rizzsel vagy krokettel és a barackmártással tálaljuk.

Karamellizált fehérboros barackmártás

  1. A sárgabarackot kockákra vágjuk. Ha konzerv barackból készítjük, akkor a levét félrerakjuk. Egy lábasban a cukrot karamellizáljuk, és hozzáadjuk a felaprított barackot, majd a fehérborral és kb. 1 dl baracklével felöntjük. (Ha friss gyümölcsből készül, akkor vizet vagy rostos baracklét adunk hozzá.)
  2. Amikor felforr, kevés vízzel kikevert étkezési keményítővel besűrítjük. Néhány perc alatt el is készül. Egyéb sült- vagy grillezett hússzelettel is remek fogás lehet.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1327
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemellsteak rizzsel és karamellizált boros barackkal
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A csirke amúgy is ízletes, viszont hozzá a sárgabarackmártás kellemes, pikáns íze remek kiegészítője a húsnak. Bármilyen körettel finom lehet.

Hozzávalók

Csirkemellsteak

Karamellizált fehérboros barackmártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...