r
Nosalty Logó

Csirkemell pesztóval, mozzarellával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Csirkemell pesztóval, mozzarellával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1372 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2213.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 687 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    138.2 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4426.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1050 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    1456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1012 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1372 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    608 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket lapjában vágjuk két-két szeletre, kicsit sózzuk és borsozzuk is meg. A két gombóc mozzarellát vágjuk szeletekre, és hagyjuk szűrőben lecsepegni, a paradicsomot is szeleteljük fel.
  2. Egy mélyebb sütőtálat kenjük meg az olívaolajjal, szorosan fektessük bele a mellszeleteket, kenjük meg pesztóval, ami piros vagy zöld egyaránt lehet, amelyiket szeretjük. (Kb. két evőkanál, de több is lehet.) A tetejét rakjuk ki paradicsomkarikákkal, majd a mozzarellával. Az egészet hintsük meg sóval, mert a sajt és a paradicsom is kívánja.
  3. Előmelegített sütőben, anélkül, hogy lefednénk, süssük 50 percet, míg a sajt szépen rápirul és a gazdag szaft besűrűsödik. Kész is van!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3110
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell pesztóval, mozzarellával
koszider 90 recept

Nagyon egyszerű, gyors is, és meglepően finom! A csirkemell egyáltalán nem szárad ki a sok mindenféle alatt, a sajt pedig csodásan rápirul. Többféle köretet is el tudok mellé képzelni, krumplit (pürének vagy sütve is), rizst, gabonát - finom szaftja van, használjuk a köret ízesítéséhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...