r
Nosalty Logó

Csirkemell majdnem Stroganoff módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkemell majdnem Stroganoff módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1562 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1073 micro
Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3688.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1889 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1387 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    1067 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4291 micro
Összesen 1562 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük (nem kell vízben mosni).
  2. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk,1 nagy ek pirospaprikát szórunk rá. Öntünk rá pár csepp olívát, és jól összekeverjük. Pár percig állni hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják.
  3. Egy nagy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, megpirítjuk benne az előre fűszerezett húst. Ezután kiszedjük egy tálba.
  4. A fennmaradó olajba beletesszük a hagymát, pár perc múlva pedig a paprikát, fokhagymát, gombát és a zöldborsót.
  5. Összepároljuk, majd felöntjük az alaplével, és hozzáadjuk a csirkemellet. Kb. 12 percig pároljuk, hozzáadjuk a tejfölt, és még 5 percig főzzük. Végül rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 28439
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 21.

Ajánló

Ajánlom rizzsel, de még finomabb, ha olíván pirított nokedlivel tálaljuk. Olívaolaj csak nagyon pici kell hozzá, és a zöldborsó lehet hüvelyes, zsenge is. Akkor elég a végén beletenni. Megjegyzés- a szerk.: zöldborsó nincsen az eredeti, Storganoff-módra készült fogásban.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hasonló receptet Gordon Ramsay-től láttam, lehet, hogy nem stimmel minden részlet, de a végeredmény nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...