r
Nosalty Logó

Csirkemell kuglóf TraRita konyhájából

TraRita
Csirkemell kuglóf TraRita konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

774
Kalória
70g
Fehérje
0.8g
Szénhidrát
52.4g
Zsír
228.6g
Víz
506.6g
Koleszterin
-
Élelmi rost
630.9mg
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 774 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3096 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2310.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    228.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 774 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280 g

Zsír

  • Összesen
    209.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9242.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2854 mg
  • Nátrium
    4872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    914.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    942 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    338 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    1681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    940 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1704 micro
Összesen 3096 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A kuglóf formát szilikonos sütőpapírral kibéleljük (nem tapad rendesen a formához, de nem baj, majd a töltelék odanyomja).
  3. A formába tesszük a hús egyharmadát, erre egy réteg bacont, rá a szalámit, majd a reszelt sajtot. 4 tojást ráöntünk úgy, hogy egyben maradjon, és megszórjuk a zölddel.
  4. Újra egyharmad csirkemell csíkok jönnek, rá a bacon, a szalámi, a reszelt sajt és végül a maradék hús.
  5. 3 egész tojást felverünk, sózzuk, beleteszünk reszelt sajtot, és ráöntjük a kuglófra.
  6. Betakarjuk alufóliával, majd tepsire téve egy órán át 170 fokon sütjük. Egy óra elteltével levesszük a fóliát, pirosra sütjük.
  7. Kb. 10-15 percet pihentetjük a formában, majd kiborítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kolléganőmtől kaptam a receptet. Karácsonyra elkészítette, és azt mondta nagyon finom. Nos én is nekiláttam, és nem bántam meg. Hidegen könnyen szeletelhető étel.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...