r
Nosalty Logó

Csirkemell fügés-camembertes szósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Csirkemell fügés-camembertes szósszal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

445
Kalória
38.7g
Fehérje
30.3g
Szénhidrátok
19.4g
Zsír
198.5g
Víz
127.3g
Koleszterin
2.2g
Rost
27.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1785 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    198.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 445 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5034.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    914 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1810 mg
  • Nátrium
    1916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    793.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 1785 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk.
  2. A kókuszzsírt egy lábosban felolvasztjuk, rátesszük a csirkemellcsíkokat, sózzuk, borsozzuk. Addig sütjük, ameddig a leve elfő, és kap egy kis színt (ez kb. 10 perc).
  3. Közben a fügéket megmossuk, végét levágjuk, cikkekre vágjuk. A camembert sajtot felkockázzuk. A citromokat kicsavarjuk, és összekeverjük a mézzel.
  4. A megsült csirkemellcsíkokat kiszedjük a lábosból, és lefedve melegen tartjuk. A citromos mézet beleöntjük a lábosba, és kevergetve felforraljuk, hogy a lábosból a lesült húsok is belekerüljenek a szószba. Beletesszük a cikkekre vágott fügét, és a camembert kockákat. Ha újra felforrt, akkor lehúzzuk a tűzről.
  5. Tálalásnál tányérra tesszük a rizst (vagy a tetszőleges köretet), mellé tesszük a csirkecsíkokat, és ráhalmozunk a fügés szószból. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Ezt a receptet egy másik gasztronómiai oldalon láttam. Megtetszett, és most elkészítettem. Ehhez az is hozzájárult, hogy a fügebokrunkon szépen érnek a fügék. Nagyon finom az ízek összhatása. Én rizzsel tálaltam. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 183 kalória van.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!