r
Nosalty Logó

Csirkemell csíkok Enzo módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Csirkemell csíkok Enzo módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2629 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    105 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 439 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.7 g

Zsír

  • Összesen
    180.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3956.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1886 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1062 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1047 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 2629 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony, keskeny csíkokra szeljük, enyhén fűszerezzük sóval, borssal.
  2. Állni hagyjuk, míg a sajtokat lereszeljük. (Esetleg a köretnek valót elkészíthetjük, pl. a rizst feltesszük főni.)
  3. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a húscsíkokat, és hirtelen, fehéredésig pirítjuk.
  4. Utána fűszerezhetünk (kis ételízesítő, ha valaki szereti), és saját levében, amit enged, fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Zsírjára pirítjuk, a lisztet rádobjuk, elkeverjük, és kevés vízzel simára forraljuk. Higítjuk még tejjel, és felforraljuk.
  6. Beletesszük a reszelt sajtokat, ha elolvadtak kellő sűrűségre higítjuk tejjel vagy tejszínnel.
  7. Átforraljuk, ha kell még ízesíthetjük, bár a sajtoktól elég sós. Rizzsel a legfinomabb.
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15599
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 11.

Ajánló

Mi mindig rizzsel esszük, de lehet, hogy más, nem markáns ízű köretet is elbír. Ha valakinek egyszerűbb, elkészíthető úgy is, hogy a sajtmártást külön készítjük el, és összeforraljuk a pirított húscsíkokkal. Így többet kell mosogatni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebben egy futárszolgálattól rendeltünk ezen a néven ételt. Kipróbáltam (valami hasonlót szerettem volna), és a családnak jobban ízlik mint az eredeti. Azóta tőlem kérnek ilyet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...