r
Nosalty Logó

Csirkemájjal rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Csirkemájjal rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2901 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4315 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    980 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4203 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    1206 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    693 micro
  • Lut-zea
    1724 micro
Összesen 726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131 g

Zsír

  • Összesen
    126.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4667.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    2454 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2054.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17261 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    497 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3921 micro
  • Kolin:
    1205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16813 micro
  • α-karotin
    832 micro
  • β-karotin
    4824 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    2773 micro
  • Lut-zea
    6896 micro
Összesen 2901 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    97 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot sós vízben megfőzzük.
  2. A rizst is forrásban lévő, sós vízben megfőzzük.
  3. 5 evőkanál olajon megpirítjuk a megpucolt és cikkekre vágott hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát és a paradicsomot, a megpucolt és kisebb darabokra vágott májat.
  4. Belepréseljük a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, és felöntjük 2 dl vízzel, fedő alatt pároljuk.
  5. Egy kisebb tepsi aljába terítjük a megfőtt és lecsepegtetett zöldbabot, rá a rizst, és ezen elterítjük a lecsós májat.
  6. A tetejét meglocsoljuk tejföllel, és 15 percig sütjük 180 fokon
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5374
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájjal rakott zöldbab
Salamon Csilla 1202 recept

Gyors, mindent bele egytálétel.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...