r
Nosalty Logó

Csirkemájjal rakott kel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
labopetra
Csirkemájjal rakott kel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    658 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1075 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4234 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1625 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 705 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2514.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1217 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1315.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8743 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    508 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2150 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8467 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    3250 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 1408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a kelkáposztát, leszűrjük, majd darabokra vágjuk.
  2. A rizst sós vízben majdnem puhára főzzük.
  3. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk és 1 ek olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat és rövid ideig együtt pirítjuk. Levesszük a tűzről és belekeverjük a rizst.
  4. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, a kelt a rizses májjal lerétegezzük. A tetején egyenletesen eloszlatjuk a tejfölt, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1491
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájjal rakott kel
labopetra 65 recept

Egy rakott kel variáció.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...