adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
100g alma47 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
606
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
200g alma94 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1211
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
61.8g csirke felsőcomb116 kcal
-
11.1g vöröshagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
24.7g alma12 kcal
-
2g olívaolaj17 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
149
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 657.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 357 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 255.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
606
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 87 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1314.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 715 mg
-
Nátrium 350 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 511.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 515 micro
Összesen
1211
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirke felsőcomb
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db alma
-
2 ek olívaolaj
-
2 db babérlevél
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkecombokat besózzuk. Egy magas falú, fedeles serpenyőben a forró olajon mindkét oldalukon jól átpirítjuk.
- Köréjük rakjuk a felkarikázott hagymákat és a vékony cikkekre vágott almát. Rádobjuk a babérleveleket. Nagyon kevés vizet öntünk alá, hiszen az alma és (sajnos) a csirkehús is enged magából levet. Lefedjük, és a lehető legkisebb lángon, nagyon lassan megpároljuk.
- Amikor már puha a hús, átrakjuk egy sütőtálba. A pecsenyelét szitán átpasszírozzuk, és ráöntjük a combokra. Pár percre, hogy megpiruljon a bőr, bedugjuk az előmelegített sütőbe.
- Most éppen gombaszósszal és bulgurral tálaltam.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 9502
- Feltöltés dátuma: 2018. november 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
392 recept
Gyakran sütöm almával a húsokat. Kellemes, enyhe ízt ad, jöhetnek a különböző szószok, érdekes köretek mellé.