r
Nosalty Logó

Csirkecomb gorgonzolás mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Csirkecomb gorgonzolás mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1218 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445.6 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2891.2 g
  • Cink
    138 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    1051 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1365 micro
Összesen 1218 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombok mindkét oldalát az olívaolajon lepirítjuk, megsózzuk, és rádobjuk a kakukkfű ágacskákat. Felöntjük egy picike vízzel (bor jobb lett volna véleményem szerint, de nem volt otthon), még mellédobunk egy kis hagymát egészben. Lefedjük a serpenyőt, és kb. 20-25 percig pároljuk a combokat.
  2. Egy másik serpenyőbe kiszedjük a combokat, leszűrjük a levet, hogy a kakukkfű és a hagyma ne zavarjon tovább. A levet visszaöntjük a combokra, mellészórjuk a zöldbabot (mirelitet használtam), és további kb. 15 percet lefedve pároljuk az egészet.
  3. Ezalatt a villával összetört gorgonzolát összekeverjük a tejszínnel, majd leszűrjük, hogy egységes, szép sima legyen a mártás.
  4. Egy tálba kiszedjük a combokat és a zöldbabot, a levet összekeverjük a tejszínes gorgonzolával, egyet roggyantunk rajta, majd ráöntjük a tálban várakozó csirkecombokra és zöldbabra.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 951
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkecomb gorgonzolás mártással
Pogácsa 392 recept

Ez olyan "indulunk nyaralni, mi van még a hűtőben" recept. Találtam egy darab gorgonzolát, ehhez körítettem a többi hozzávalót.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...