r
Nosalty Logó

Csirkecomb gorgonzolás mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Csirkecomb gorgonzolás mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1218 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445.6 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2891.2 g
  • Cink
    138 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    1051 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1365 micro
Összesen 1218 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombok mindkét oldalát az olívaolajon lepirítjuk, megsózzuk, és rádobjuk a kakukkfű ágacskákat. Felöntjük egy picike vízzel (bor jobb lett volna véleményem szerint, de nem volt otthon), még mellédobunk egy kis hagymát egészben. Lefedjük a serpenyőt, és kb. 20-25 percig pároljuk a combokat.
  2. Egy másik serpenyőbe kiszedjük a combokat, leszűrjük a levet, hogy a kakukkfű és a hagyma ne zavarjon tovább. A levet visszaöntjük a combokra, mellészórjuk a zöldbabot (mirelitet használtam), és további kb. 15 percet lefedve pároljuk az egészet.
  3. Ezalatt a villával összetört gorgonzolát összekeverjük a tejszínnel, majd leszűrjük, hogy egységes, szép sima legyen a mártás.
  4. Egy tálba kiszedjük a combokat és a zöldbabot, a levet összekeverjük a tejszínes gorgonzolával, egyet roggyantunk rajta, majd ráöntjük a tálban várakozó csirkecombokra és zöldbabra.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 943
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkecomb gorgonzolás mártással
Pogácsa 391 recept

Ez olyan "indulunk nyaralni, mi van még a hűtőben" recept. Találtam egy darab gorgonzolát, ehhez körítettem a többi hozzávalót.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...