20 perces csirke piccata
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 18% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
63g csirke alaplé4 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
479
kcal
- 18% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
56g vaj402 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
250g csirke alaplé18 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1919
kcal
- 18% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
55.9g csirkemellfilé67 kcal
-
7g finomliszt25 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
11.9g citrom2 kcal
-
17.5g csirke alaplé1 kcal
-
1.8g kapribogyó0 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
133
kcal
- 18% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1641.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 1027 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 179.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
479
kcal
- 18% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 192.6 g
Zsír
-
Összesen 83.9 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 704 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6564.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 1846 mg
-
Nátrium 4110 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 719.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 685 mg
-
Retinol - A vitamin: 448 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 416 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 362 micro
Összesen
1919
kcal
- 18% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
2.5 dl csirke alaplé
-
1 teáskanál só
-
0.5 teáskanál fekete bors
Elkészítés
- Tegyünk a lisztet, sót és borsot egy széles, lapos tálba, és keverjük össze. A csirkét beleforgatjuk a lisztbe, a felesleget lerázzuk róla.
- Hevítsünk fel 2 evőkanál vajat és 2 evőkanál olívaolajat egy nagyobb serpenyőben közepesen magas lángon, amíg csillogni nem kezd. Ha nem férnek el a serpenyőben együtt a csirkemellszeletek, darabonként adjuk hozzá, majd oldalanként körülbelül 3 percig enyhén aranybarnára sütjük. Tegyük át a csirkét egy papírtörlővel bélelt tányérra. Ha szükséges, ismételjük meg a többi szelettel külön-külön.
- A citrom felét szeleteljük vékony szeletekre, és távolítsuk el a magokat. Adjuk hozzá a citromszeleteket a serpenyőben megmaradt vajmártáshoz, és főzzük illatosra, alig 30 másodpercig.
- Forraljuk fel a csirke alaplevünket. Adjuk hozzá a citromos-vajas mártáshoz, majd körülbelül 3 percig lassan főzzük össze.
- Állítsuk alacsonyabb fokozatra a hőt, majd keverjük hozzá a maradék 2 evőkanál vajat, a kapribogyót és a citrom másikfeléből kifacsart citromlevet. Tegyük vissza a csirkemellszeleteket a serpenyőbe, és süssük össze még 3-4 percig (vagy egészen addig, amíg a szósz besűrűsödik, és a csirke átmelegszik). Tálalás előtt petrezselyemmel díszítjük.
- Receptkönyvben: 244
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 136
- Össznézettség: 16284
- Feltöltés dátuma: 2022. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
189 recept
A csirke piccata egy olasz-amerikai fúziós fogás, amely valójában serpenyőben ropogósra sült csirkemellszeletekből áll, citromvajas kapribogyóval. Ez egy olyan recept, amit minden hobbiszakácsnak ismernie kell, hiszen nemcsak hogy hihetetlenül elegáns és ízletes, de bármikor összedobható, mindössze 20 perc alatt hétköznapi luxusvacsorával rukkolhatunk elő. Jól passzol rizskörethez vagy burgonyapüréhez, de a legjobban a tészta áll neki, hiszen így az összes citromos vajmártást hozzákeverhetjük, és egy csepp sem veszik kárba a mesterien savanykás szószból.