r
Nosalty Logó

Csípős túrókrémmel töltött gomba

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Csípős túrókrémmel töltött gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.4 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 344 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2828.7 g
  • Cink
    329 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 686 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.8 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombák héját lehúzzuk, a tönköt kivágjuk. (Utóbbit felhasználhatjuk pl. pörköltnek.)
  2. A gombafejeket egy jénaiba vagy egy kisebb, kiolajozott tepsibe állítjuk, és meghintjük sóval.
  3. A túrót alaposan összetörjük egy villa segítségével, sózzuk, borsozzuk és belenyomjuk a paprikakrémet és a tömlős sajtot. Alaposan összeforgatjuk.
  4. Egy kiskanállal a gombákba halmozzuk a tölteléket.
  5. A felvágottakat nagyobb darabokra vágjuk (a gombák méretéhez igazodva), és a túrós töltelékre terítjük.
  6. Megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőben egy picike vízzel (a gomba is enged egy keveset) alufólia alatt 10 percet sütjük, majd levéve még kb. 10-15 percet pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13332
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Ajánló

Rizst kínálhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csípős túrókrémmel töltött gomba
Andi80_ 380 recept

Ez a tipikus esete a hűtőben lévő maradékok felhasználásának. Egy kis túró, egy kis sajt, egy kis felvágott. Ha túl száraznak tűnik a töltelék, tehetünk bele egy kis tejfölt. Akik erősebben szeretik, megturbózhatják egy picike chilipaprikával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...