Csipős juhsajtkrém
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kisvakond
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
378
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
108g hegyes erős paprika24 kcal
-
200g juhtúró566 kcal
-
200g feta sajt530 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
Összesen
1892
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
14.4g hegyes erős paprika3 kcal
-
26.6g juhtúró75 kcal
-
26.6g feta sajt71 kcal
-
26.6g tejföl53 kcal
-
5.7g olívaolaj50 kcal
Összesen
252
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 905.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 470 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
378
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.8 g
Zsír
-
Összesen 170.6 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 296 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4527.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 1201 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 854 mg
-
Nátrium 2352 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 337.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 513 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 492 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
1892
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 603.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
-
2 db hegyes erős paprika
-
20 dkg juhtúró
-
20 dkg feta sajt
-
2 dl tejföl
Elkészítés
- A paprikákat megmossuk, előmelegített sütőben barnára sütjük, majd fóliával letakarjuk 5 percre, így a héja könnyen lehúzható lesz.
- A juhtúrót a feta sajttal együtt tálba tesszük, villával összetörjük, majd a tejfölt is hozzákeverjük.
- A megkopasztott paprikát apróra daraboljuk, ezt is belekeverjük a masszába.
- Legvégül az olívaolajat dolgozzuk bele.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 3515
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.
Ajánló
Csak annak, aki szereti a csípőset, sőt a paprika függvényében borzalmasan erős is lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kisvakond
5 recept
Egy régi Nők lapjában találtam ezt a klassz Bereznay Tamás receptet.