Csípős csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
462
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
2771
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
195
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 663.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 363 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 99.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
462
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.4 g
Zsír
-
Összesen 231.3 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 878 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3981.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1327 mg
-
Nátrium 2181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 599.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1050 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 547 mg
-
Retinol - A vitamin: 1033 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
2771
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
Csirke
-
1.3 kg csirke
-
1 kávéskanál só
-
1 késhegynyi bors
-
1 kk majoranna
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
10 dkg vaj
Lekenéshez
-
0.2 dl napraforgó olaj
-
1 kk fűszerpaprika
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
1 teáskanál majoranna
-
1 késhegynyi csípős fűszerpaprika
Elkészítés
Csirke
- A megtisztított egész csirkét kettévágjuk. Vajjal bekenjük. A sóval és fűszerekkel bedörzsöljük mindenütt. Sütőzacskóban puhára sütjük 220 fokon.
- Levesszük a sütőzacskót, és lekenjük a hozzávalók keverékével. Ne süssük túl, mert a fűszerpaprika keseredik!
- Köretnek rizibizit, krumplipürét vegyesen szolgáljunk fel savanyúsággal.
Lekenéshez
- A fűszereket kis tálkában az olajjal kikeverjük. A csípős paprikát akkor tegyük bele, amikor az egyik felét már lekentük. A másik fele csípős lesz.
- Mindenki a kedvére fogyasztja.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30 x 20 x 6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 18 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3517
- Feltöltés dátuma: 2014. március 12.
Ajánló
Csemegeuborkát, almapaprikát, fejes salátát kínálok mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az egész csirkét kettévágom, felezem! A feleket lekenem, de az egyik felére nem teszek csípős paprikát! Gyerekek miatt.