Csipkés fasírt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
18g zsemle49 kcal
-
25g tej14 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
24 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g makaróni0 kcal
-
8g zsemlemorzsa33 kcal
Összesen
303
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
150g tej84 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
70g makaróni0 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
Összesen
1822
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
45g darált sertéshús82 kcal
-
9.7g zsemle27 kcal
-
13.5g tej8 kcal
-
9.9g tojás12 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
1.4g fokhagyma2 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.3g makaróni0 kcal
-
4.5g zsemlemorzsa18 kcal
Összesen
165
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 672.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
303
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.8 g
Zsír
-
Összesen 91 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 675 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4032.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 614 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1512 mg
-
Nátrium 1515 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 541.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 668 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 567 micro
Összesen
1822
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg darált sertéshús
-
2 db zsemle
-
1.5 dl tej
-
2 db tojás
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 tk fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
7 dkg makaróni
Elkészítés
- A tejbe beáztatjuk a zsemlét. A fokhagymát összezúzzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
- A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, a tojásokkal, olajjal, a tejből kinyomkodott zsemlével és a kétféle hagymával. Ha lágynak találnánk, tegyünk bele kevéske zsemlemorzsát. Letakarva hűtőbe tesszük, amíg elkészül a makaróni.
- A makarónit forrásban lévő sós, olajos vízben megfőzzük. Szűrőtálba borítjuk, és hagyjuk teljesen lecsepegni.
- Egy méretes sütőpapírt meghintünk zsemlemorzsával, és erre téglalap alakban elterítjük a fasírtmasszát. Erre a "fasírtlapra" lerakosgatjuk egymás mellé a főtt makaróniszálakat. Ezután a sütőpapír segítségével feltekerjük a makarónival kirakott fasírtot. Olajozott tepsibe fektetjük, megkenjük olajjal, meghintjük zsemlemorzsával, majd itt-ott ismét olajat csepegtetünk rá. Alufóliával letakarjuk.
- Előmelegített sütőbe tesszük. A sütés félidejében levesszük róla a fóliát, és szép pirosra sütjük. Amikor kész, kivesszük egy vágódeszkára. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Szeletekre vágjuk, és ízlésesen elhelyezzük a kínáló tálon. Petrezselyemzölddel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x50
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4463
- Feltöltés dátuma: 2017. július 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Vendégeket vártunk, és a hidegtálhoz készített fasírtot makaróni tésztával variáltam. Azonkívül, hogy ízletes, különleges formájával nagyon szépen mutatott a vendégváró asztalon. Franciasalátával és majonézes tojássalátával kínáltam, barátaink legnagyobb örömére.