r
Nosalty Logó

Csíkos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Csíkos krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Vaníliás krém

Diós piskóta

Kókuszos piskóta

Tetejére

Összesen 1372 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Vaníliás krém

Diós piskóta

Kókuszos piskóta

Tetejére

Összesen 8242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Vaníliás krém

Diós piskóta

Kókuszos piskóta

Tetejére

Összesen 334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1872.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1372 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.7 g

Zsír

  • Összesen
    524.1 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    2716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11233.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    2817 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    673 mg
  • Foszfor
    4438 mg
  • Nátrium
    2984 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    787.6 g
  • Cukor
    581 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2475 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    1774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2420 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2250 micro
Összesen 8242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

Vaníliás krém

Diós piskóta

Kókuszos piskóta

Tetejére

Elkészítés

Vaníliás krém

  1. Alaposan kikeverjük a cukrot a tojások sárgájával, majd a pudingport és a tejet is beledolgozzuk.
  2. Ezután alacsony hőfokon állandó keverés mellett besűrítjük a krémet.
  3. Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd habosra keverjük a puha vajjal, mascarponéval és a vanília kivonattal.

Diós piskóta

  1. Egy kisebb tálban összeforgatjuk a darált diót, lisztet, kakaóport és a sütőport.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben fokozatosan beledolgozzuk a cukrot, majd ha már szép fényes, óvatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókat is.
  3. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 22 x 32 cm-es tepsibe simítjuk. Ezután 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

Kókuszos piskóta

  1. Egy tálban összeforgatjuk a száraz hozzávalókat: kókuszreszelék, liszt, sütőpor.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben fokozatosan beledolgozzuk a cukrot, majd ha már szép fényes, óvatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókat is.
  3. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 22 x 32 cm-es tepsibe simítjuk. Ezután 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

Tetejére

  1. Végül összeállítjuk a süteményt, a kókuszos lapra rákenjük a krém 2/3 részét, majd befedjük a diós lappal, erre rákenjük a maradék krémet, elsimítjuk rajta, és megszórjuk durvára reszelt csokoládéval.
  2. Tálalásig hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22 x 32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17100
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csíkos krémes
Katharosz 499 recept

Igazi vendégváró, krémes sütemény, garantált a siker!

Hozzávalók

Vaníliás krém

Diós piskóta

Kókuszos piskóta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...