r
Nosalty Logó

Csíkos keksz kissé diétásan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Margó48
Csíkos keksz kissé diétásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 746 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 8930 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 460 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 746 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    583.1 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    288 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5608.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1115 mg
  • Foszfor
    2196 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    864.3 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1646 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1319 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 8930 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A diétás almalekvárt feltesszük melegedni a darabokra tört 70%-os étcsokoládéval. Hozzátesszük még a gyümölcscukrot és a margarint állandó keverés mellett, amint felolvadtak, levesszük a tűzről.
  2. Kimérjük a diót és a kekszet, és hozzáöntjük a langyos lekvárt, amivel összegyúrjuk. Majd kettéosztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaót, ez lesz a sötét massza. Mindkettőt még kettévesszük, így 4 cipónk lesz.
  3. Olívaolajjal kikenjük a tepsit. Kivágjuk a tepsi méretéhez megfelelő sütőpapírt, ezen nyújtjuk ki az anyagokat, így könnyebb a tepsibe helyezés.
  4. Először a sötétebb masszát nyújtjuk ki nyújtóval, és a sütőpapírral belefordítjuk a kikent tepsibe, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és ezen nyújtjuk ki a világosat is, majd folytatjuk a sötét és világos lappal.
  5. Másnapig pihentjük hűvös helyen. Azután leöntjük a forró gőz felett felolvasztott 70%-os étcsokoládéval, amibe elkeverjük az olívaolajat. Dermedés után szeleteljük 6 cm x 2 cm-re, és így 64 szelet lesz belőle.
  • Tepsi mérete: 25x33
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 26738
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 10.

Ajánló

Lehet más diétás lekvárral is, de nekünk így ízlett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Margó48 53 recept

Édességet szerettünk volna enni, de cukorból lehetőleg keveset. Volt itthon hozzávaló, találtunk egy receptet, amit kissé átalakítottunk a saját ízlésünkre.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...