Csíkos kávé
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
25g méz76 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g feketekávé9 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
25g méz76 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g feketekávé9 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
9.1g méz28 kcal
-
36.4g tej20 kcal
-
36.4g feketekávé3 kcal
-
18.2g habtejszín53 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 133.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 133.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
1 ek méz
-
1 dl tej
-
50 ml habtejszín
Elkészítés
- Először a mézet beletesszük egy átlátszó üvegpohárba.
- Ráöntünk annyi hideg tejet, hogy a pohár kb. félig legyen, majd a mikróban megmelegítjük.
- Közben lefőzünk egy eszpresszót.
- Fogunk egy evőkanalat, és a mézzel, tejjel már félig megtöltött pohárba beletartjuk éppen a tej szintje fölé egy kicsivel. Óvatosan lehetőleg a tejhez ne érjünk hozzá.
- A lefőzött kávét egy csőrös mérőpohárba öntjük, majd óvatosan az ek-t folyamatosan a folyadék szintje felett tartva, a kávét a csőrös pohárból lassan az evőkanálba folyatjuk, majd hagyjuk, hogy az a tej tejére üljön. Közben a kanalat folyamatosan emeljük.
- A méz lesz alul, a tej középen, a kávé felül. A kávé tetejére tejszínhabot nyomunk, vagy tejhabot készítünk.
- A tetejét meghinthetjük kakaóporral vagy fahéjjal.
- Receptkönyvben: 199
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 33365
- Feltöltés dátuma: 2011. március 14.
Ajánló
Újsággal tálalhatod.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Igen, lepd meg az asszonyt, hogy neki jól induljon, neked meg jól végződjön a napod, ha érted, mit akarok mondani. Csináljunk csíkos kávét. Egyszerű, impozáns és gyors, pedig bonyolultnak néz ki. Nem az. Ugorj le korán reggel az újságoshoz, és vedd meg a kedvenc magazinját. Ha nem tudod, melyik az, akkor olyat keress, aminek a címlapján egy kb. 25 éves csaj mellé óriás betűnagysággal az van írva, hogy milyen szemránckrém miatt nincsenek ráncai (pfff, anyám neked 25 évesen az élet miatt nincsenek még ráncaid). Esetleg ugyan ez a csaj, csak 45 kilósan, súlyzókkal a kezében vigyorog, hogy napi hányszor-hányperc-mivel lett ilyen vékony (pffff: kisanyám ez még ennyi évesen nemkunszt, majd lássunk 15 év múlva a szemránckrémeddel együtt). Na ha így sincs meg a magazin, akkor legvégső kétségbeesésedben olyat válassz, aminek a címlapján ez van: 15 jó tanács, hogyan éljünk harmonikus párkapcsolatban, vagy ez: Közeleg a nyár, heti 3x20 perc, és te leszel a strandok sztárja. Na így már biztosan találsz magazint (Úgy kb. minden másodikon ezek lesznek, a többi sportújság.) Fontos, úgy érj vissza, hogy az asszony alszik, mert egyébként oda a meglepetés. Fogj egy üvegpoharat (legyen átlátszó, mert egyébként oda a csíkos elegancia), tegyél az aljára 1 ek mézet, önts rá lehetőleg minimum 2,8%-os tejből annyit, hogy a pohár kb. félig legyen, aztán ezt melegítsd meg a mikróban. Főzz le egy eszpresszót. Most jön a tutiság. A lefőzött kávét öntsd át egy olyan mérőpohárba, aminek „csőre” van. Ha nincs ilyen, akkor egy rövides pohárba öntsd a lefőzött kv-t. A lényeg, hogy viszonylag szűk legyen a pohár szája. Kell egy evőkanál is. Fogd a mézzel és a tejjel félig megtöltött poharat. A tej szintjéig tedd bele az ek-t, de a tejhez ne érj hozzá, kicsit mindig felette „lebegj”. Na, most nagyon óvatosan az ek-ra kezd el önteni a kávét, és hagyd, hogy lecsurogjon róla, közben, ahogy a pohárban emelkedik a folyadékszint, te is emeld a kanalat feljebb, hogy ne érjen bele ( jaj, Öveges prof ennek hogyörülne már). Látni fogod, hogy a méz lent, a tej középen a KV meg felül. A tetejére mehet egy kis tejszínhab vagy tejhab, de óvatosan, majd egy kis kakaópor vagy fahéj. Ha elég kreatív vagy, akkor a kakaópor (fahéjpor) szórásához papírból vágj ki egy kis segítséget. Aztán végignézed, ahogy a művedet egy kavarással, akár csak az életedet, összekuszálja…, de te örülsz ennek.