Csíkos hús krumplipürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pipi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
250g pulykamell393 kcal
-
117g bacon459 kcal
-
117g sajt411 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A krumplipüréhez
Összesen
1530
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
1500g pulykamell2355 kcal
-
700g bacon2751 kcal
-
700g sajt2464 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A krumplipüréhez
Összesen
9168
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.4 g
Zsír
-
Összesen 101.3 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 401 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4030.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 858 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1223 mg
-
Nátrium 1675 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 482.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 442 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 439 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
1530
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 626.1 g
Zsír
-
Összesen 607.5 g
-
Telített zsírsav 261 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 228 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 2406 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24185.3 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 585 mg
-
Kálcium 5150 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 965 mg
-
Foszfor 7339 mg
-
Nátrium 10051 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 2892.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2654 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 296 mg
-
D vitamin: 259 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 123 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 458 micro
-
Kolin: 633 mg
-
Retinol - A vitamin: 2634 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 297 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
9168
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 474.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- A pulykamell-filét felszeleteljük, kloffolóval egyenlő vastagságúra egyengetjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Vigyázzunk a sóval, csak keveset használjunk, hiszen a sajt és a bacon is sós, könnyű elsózni ezt az ételt!
- A sajtot lereszeljük.
- A tepsit kikenjük egy kevés zsírral (vagy esetleg egy szál baconnel), majd elkezdjük az alapanyagokat rétegezni: bacon, hús, sajt, bacon, hús, sajt, bacon... Fontos, hogy a rétegezést mindenképpen baconnal kezdjük, és azzal is fejezzük be!
- Az utolsó réteg bacont gazdagon tegyük le, mert sülés közben össze fog menni ahogy megpirul, erre számoljunk (az alsóbb rétegeknél ettől nem kell félni, azok nem pirulnak meg, csak sülnek)!
- A tepsit maximum hőfokon előmelegített sütőbe tesszük, majd a hőfokot visszább vesszük közepesre, így sütjük a tepsi tartalmát 45-50 percig, míg a teteje gyönyörű vörösesbarna nem lesz.
- Míg sül a hús, elkészítjük a krumplipürét: a burgonyát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
- Egy fazékba téve felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, ízlés szerint sózzuk, majd omlósra főzzük.
- A léből leöntjük körülbelül a harmadát, hozzáadjuk a vajat, majd botmixerrel vagy krumplitörővel összetörjük csomómentesre, miközben a tejet apránként hozzáadagoljuk (amennyit felvesz).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 30x20x5
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 25355
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 28.
Ajánló
Nagyon finom mellé bármilyen savanyúság, az én kedvenceim ehhez az ételhez: kovászos uborka, csemegeuborka, cékla. Emellett italként egy finom Tokaji Aszú (5 puttonyos) az igazi társ számomra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pipi
3 recept
Ezt a receptet a szomszédunktól kaptuk körülbelül 10 éve, azóta a család egyik nagy kedvence - főként az enyém. Mivel nagyon drága (ámbár igen kiadós) étel, így ritkán, főként ünnepekkor, különleges alkalmakkor készítjük el. Gyorsan megvan, könnyű elkészíteni, akár a gyerekek is segíthetnek benne, és nagyon finom!:) A sózással nagyon óvatosan kell bánni!