r
Nosalty Logó

Csíkos hús krumplipürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pipi
Csíkos hús krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A krumplipüréhez

Összesen 1530 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A krumplipüréhez

Összesen 9168 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A krumplipüréhez

Összesen 180 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4030.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1223 mg
  • Nátrium
    1675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1530 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    626.1 g

Zsír

  • Összesen
    607.5 g
  • Telített zsírsav
    261 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    228 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    2406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24185.3 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    585 mg
  • Kálcium
    5150 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    965 mg
  • Foszfor
    7339 mg
  • Nátrium
    10051 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2892.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2654 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    123 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2634 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 9168 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A krumplipüréhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A pulykamell-filét felszeleteljük, kloffolóval egyenlő vastagságúra egyengetjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Vigyázzunk a sóval, csak keveset használjunk, hiszen a sajt és a bacon is sós, könnyű elsózni ezt az ételt!
  2. A sajtot lereszeljük.
  3. A tepsit kikenjük egy kevés zsírral (vagy esetleg egy szál baconnel), majd elkezdjük az alapanyagokat rétegezni: bacon, hús, sajt, bacon, hús, sajt, bacon... Fontos, hogy a rétegezést mindenképpen baconnal kezdjük, és azzal is fejezzük be!
  4. Az utolsó réteg bacont gazdagon tegyük le, mert sülés közben össze fog menni ahogy megpirul, erre számoljunk (az alsóbb rétegeknél ettől nem kell félni, azok nem pirulnak meg, csak sülnek)!
  5. A tepsit maximum hőfokon előmelegített sütőbe tesszük, majd a hőfokot visszább vesszük közepesre, így sütjük a tepsi tartalmát 45-50 percig, míg a teteje gyönyörű vörösesbarna nem lesz.
  6. Míg sül a hús, elkészítjük a krumplipürét: a burgonyát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  7. Egy fazékba téve felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, ízlés szerint sózzuk, majd omlósra főzzük.
  8. A léből leöntjük körülbelül a harmadát, hozzáadjuk a vajat, majd botmixerrel vagy krumplitörővel összetörjük csomómentesre, miközben a tejet apránként hozzáadagoljuk (amennyit felvesz).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 25355
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 28.

Ajánló

Nagyon finom mellé bármilyen savanyúság, az én kedvenceim ehhez az ételhez: kovászos uborka, csemegeuborka, cékla. Emellett italként egy finom Tokaji Aszú (5 puttonyos) az igazi társ számomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a szomszédunktól kaptuk körülbelül 10 éve, azóta a család egyik nagy kedvence - főként az enyém. Mivel nagyon drága (ámbár igen kiadós) étel, így ritkán, főként ünnepekkor, különleges alkalmakkor készítjük el. Gyorsan megvan, könnyű elkészíteni, akár a gyerekek is segíthetnek benne, és nagyon finom!:) A sózással nagyon óvatosan kell bánni!

Hozzávalók

A húshoz

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...