Csikós borda
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
200g csontos sertéskaraj255 kcal
-
328 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
75g víz0 kcal
Összesen
725
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
800g csontos sertéskaraj1020 kcal
-
200g kolozsvári szalonna1310 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
2898
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
45.6g csontos sertéskaraj58 kcal
-
11.4g kolozsvári szalonna75 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
5.7g zöldpaprika1 kcal
-
4.6g paradicsom1 kcal
-
8.5g tejföl17 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
17.1g víz0 kcal
Összesen
166
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 59.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 708.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 275 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
725
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.1 g
Zsír
-
Összesen 238 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 697 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2832.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 1621 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1099.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 568 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 391 micro
Összesen
2898
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 117 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg csontos sertéskaraj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db zöldpaprika
-
1 kis db paradicsom
-
1.5 dl tejföl
-
1 ek sertészsír
-
2 dkg finomliszt
-
1.5 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Először a szalonnát vágjuk össze kockákra vagy csíkokra, majd kevés zsíron pirítsuk meg. Közben a borda szeleteket ízesítsük sóval és borssal. Ha vastagnak találjuk a szeleteket, húsklopfolóval bátran ütögessük meg kissé, amíg a kívánt vastagságot elérjük. Ha a szalonnák megpirultak, szűrőkanállal szedjük ki egy tálba vagy tányérba, a visszamaradt zsírban pedig süssük elő a bordákat. Tetszés szerint kevés lisztbe is beleforgathatjuk a húsokat sütés előtt, de nem muszáj. Ha mindkét oldaluk megpirult, szedjük ki őket egy tálra.
- A hagymát, zöldpaprikát vágjuk finomra, a paradicsomot kockázzuk fel, és a visszamaradt zsíron készítsünk jóízű pörkölt alapot. Először a hagymát pirítsuk aranysárgára, majd ezt követi a paprika, végül a paradicsomot is adjuk hozzá. Amikor a paradicsom szétesett, adjunk hozzá fűszerpaprikát, majd öntsük fel kevés csontlével, illetve vízzel. Jól forraljuk ki, ízesítsük szükség szerint.
- A húsokat és a szalonnákat helyezzük vissza az alapba, és pároljuk a bordákat, míg meg nem puhulnak. Végül tejfölös habarással sűrítsük az étel levét. (Habarásnál ne feledkezzünk meg a hőkiegyenlítésről, elkerülendő a csomók az ételben.)
- Tálaláskor a bordákat locsoljuk meg a paprikás mártással.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 17297
- Feltöltés dátuma: 2014. június 09.
Ajánló
Köretként galuska, burgonyafánk, burgonya krokett illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Rendkívül egyszerű elkészíteni, ezt az ízletes, jellemzően magyaros fogást. Lényegében a paprikások és a sültek elegye, mégis tökéletes a harmónia. Érdemes kipróbálni a húsételek kedvelőinek.