r
Nosalty Logó

Csicseris gnocchi rusztikus paradicsomszósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Csicseris gnocchi rusztikus paradicsomszósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gnocchihoz

A szószhoz

Tálalás

1142
Kalória
40g
Fehérje
144.3g
Szénhidrátok
51.3g
Zsír
763g
Víz
3.4g
Koleszterin
37.7g
Rost
33.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchihoz

A szószhoz

Tálalás

Összesen 1142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchihoz

A szószhoz

Tálalás

Összesen 1142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchihoz

A szószhoz

Tálalás

Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6460 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    5064 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    763 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 1142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6460 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    5064 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    763 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 1142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1066 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. Először a tésztát gyúrjuk be. A konzerv csicserit leszűrve késes aprítóval krémesítsük. Adjuk hozzá a csicseri plusz a teljeskiőrlésű lisztet, és sózzuk meg, majd gyúrjuk egy gombócba. Ne legyen nyúlós, de száraz sem.
  2. Hagyjuk egy 15-20 percet állni, hogy a liszt jól összeálljon a csicserikrémmel, majd lisztezett felületen (én itt már sima fehér lisztet használtam) nyújtsuk 4 hurkába a tésztát, és vágjuk késsel 15-16 egyenlő kis darabba őket. Így is lehet már főzni, de tetszetősebb, ha van gnocchikészítőnk, és ezen átgörgetjük, vagy ennek hiányában egy villával mintázzuk a felületüket.
  3. Közben felteszünk egy nagy edényben vizet főni, amit kellőképpen meg is sózunk.
  4. Ha felforrt a víz, két részletben főzzük ki a gnocchit úgy, hogy amikor feljön a vízre, maximum egy percig hagyjuk benne, ennyi elég neki, különben a nagy bugyogásban könnyen széteshet a finom kis tészta.
  5. A leszűrt gnocchit tegyük egyből a szószba, ha kell, egy kis főzővízzel gazdagítsuk a szószt, és egy percre melegítsük össze vele.

A szószhoz

  1. Mikor begyúrva pihenni tettük a tésztát, elkészítjük a szószt. Egy nagy serpenyőben bőven olívaolajat hevítünk. Ezen pirítjuk a nagy vastag karikákra vágott salottát és a nagyszemű kapribogyókat, valamint a magozott olívabogyókat. Én egy csodálatos, a zöldtől a mélylilába átmenő színű, kisebb méretű és nagyon ízletes, olívaolajban eltett típust használtam, ehhez a kalamata áll a legközelebb, de bármilyen más színes vagy fekete bogyó megfelel neki.
  2. Ha előbbiek kicsit már összeértek, mehet a serpenyőbe a nagy darabos paradicsomszósz, a friss, tépkedett bazsalikom, a szárított oregano, a só és a bors ízlés szerint. Addig főzzük őket, míg egy kicsit be nem sűrüsödik a szépséges, rusztikus szósz.

Tálalás

  1. Egyből tálaljunk. Reszeljünk rá parmezánt és csipkedjünk rá baszalikomlevelet.
  2. Én a legszebb és legnagyobb leveleket összecsavartam, és nagyon vékonyan felszeletem ezzel a sifonáddal (chifonade) szórtam meg. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Eredendően főtt burgonyával készülnek a bordázott gnocchi-készítőn átsodort kis, duci tésztagolyók, de ismerjük répás, céklás, spenótos és más, egyéb zöldséges változatait is. Mind-mind színesek, szépek. Most egy igazi vagány, a csicseris változat mutatkozik be, és amilyen rusztikus maga, olyan rusztikus szószt kapott maga mellé. Utóbbiba tettem vastag karikákra vágott salottát és nagyszemű kapribogyókat, valamint csodálatos, a zöldtől a mélylilába átmenő színű, kisebb méretű és nagyon ízletes olívabogyókat a paradicsomszósz mellé. Egyszerű és nagyon ízgazdag fogás!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!