r
Nosalty Logó

Csicseriborsós-sütőtökös-céklás saláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csicseriborsós-sütőtökös-céklás saláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Miso vinaigrette

Saláta hozzávalók

415
Kalória
21.2g
Fehérje
60.9g
Szénhidrátok
11.2g
Zsír
244.9g
Víz
111.9g
Koleszterin
12.2g
Rost
13.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Miso vinaigrette

Saláta hozzávalók

Összesen 415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Miso vinaigrette

Saláta hozzávalók

Összesen 1653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Miso vinaigrette

Saláta hozzávalók

Összesen 113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    244.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    776 micro
  • β-karotin
    4920 micro
  • β-crypt
    2919 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4874 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1238 mg
  • Nátrium
    2547 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    979.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2436 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1830 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    3105 micro
  • β-karotin
    19681 micro
  • β-crypt
    11675 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3239 micro
Összesen 1653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    209 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    787 micro
  • Likopin
    520 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

Miso vinaigrette

  1. A gyömbért lereszeljük, és a hozzávalókkal együtt jól összekeverjük. Sötét színű szezámolajat használtam az elkészítéshez. Olívaolajjal kiváltható, illetve a rizsecet helyett is használhatunk egyéb ecetet.

Saláta hozzávalók

  1. A céklát meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. A sütőtököt kimagozzuk, és másfél óra alatt megsütjük a sütőben, majd ha kész és kihűlt, akkor felkockázzuk.
  2. A főtt tojásokat, paradicsomokat, kígyóuborkát és a kedvenc zöldségeinket felkockázzuk, a salátákat apróra tépkedjük. A konzerv csicseriborsót lecsöpögtetjük.
  3. Ha mindennel készen vagyunk, akkor összekeverjük az egészet, és összedolgozzuk a miso vinaigrettevel.
  4. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek, és sült csirkemellel tálaljuk.
  5. A legvégén szezámmaggal megszórjuk a salátát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc

Imádom a marokkói salátát, és igazából az ihlette ezt a salátát. Itt nem olívaolaj és hummusz a mártás alapja, hanem a miso paszta. Nagyon különleges és finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!