r
Nosalty Logó

Csicseriborsós marharagu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csicseriborsós marharagu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2480 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2124.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    1433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4239 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 620 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8499.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    1790 mg
  • Nátrium
    5733 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2580 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    1496 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    16955 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 2480 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1444 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha szárított csicseriborsót használunk: főzés előtt 8-10 óra hosszat sós vízben áztatjuk, majd forrásban lévő vízbe téve kb. 30 perc alatt félkészre főzzük, leszűrjük. Ekkor készen áll a további felhasználásra, a konzerv csicseriborsóhoz hasonlóan.
  2. Az apróra vágott hagymát a margarinon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, amit pár perc alatt a hagymával összepárolunk, folyamatosan kevergetve, míg a levének nagy része elpárolog.
  3. Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paradicsompürét, a nagyobb falatnyi darabokra vágott paprikát és kb. 2 tk sót. Felöntjük 3 dl vízzel, és olykor megkeverve, résnyire nyitott fedő alatt puhára főzzük a húst. Közben az elpárolgott folyadékmennyiséget néha pótoljuk, nehogy leégjen! (Én általában 1,5-2 órát is főzöm így, annak ellenére, hogy az eredeti recept csak 45 percet ír. Nem tehetek róla, én csak az igazán puha husit szeretem.)
  4. Ha a húsos alap elkészült, hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi (vagy én például ennél kb. 2 ujjnyival többel, mert párom sok szafttal szereti). Ha szükséges, sózzuk. Majd a borsó puhulásáig főzzük (kb. fél óra).
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14227
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 09.

Ajánló

Piláv (rizs) körettel tálaljuk, télen és persze akár nyáron is dukál mellé a savanyúság, hogy egy kis magyaros ízt is idecsempésszek: mostanság esetleg egy kis kovi uborka képében. Egyszerre nagyobb mennyiségű szárított csicseriborsót is előkészíthetünk, majd lefagyaszthatjuk, így bármikor, hirtelen ötlettől vezérelve is felhasználhatjuk, elkerülve az áztatási időt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az etli nohut, vagyis szó szerinti fordításban a húsos csicseriborsó az egyik olyan török alapétel, mely eddig kizárólag pozitív kritikát kapott mindenkitől, aki itt minálunk megkóstolta (beleértve az amúgy marhahúsért nem rajongó barátnőmet is). Megosztom hát most veletek ezt a receptet, remélve, hogy másnak is annyi tele pocaktól boldog arcot hoz majd a konyhájára, mint nekem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...