r
Nosalty Logó

Csicseriborsós joghurtleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csicseriborsós joghurtleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 417 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1661 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1038 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 417 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2344 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1472.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    629 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    747 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    4152 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1677 micro
Összesen 1661 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. Felforrósítunk 2 ek olajat, rászórjuk a hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk a kurkuma felével, elkeverjük, majd felöntjük 1 l vízzel.
  2. Hozzáadjuk a csicseriborsót, lencsét és rizst. Sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és alacsony hőmérsékleten kb. 20-30 percig főzzük.
  3. A fűszernövényeket megmossuk, apróra vágjuk.
  4. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a maradék olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a maradék kurkumát, és az apróra vágott menta kb. ¼-ét. Félretesszük.
  5. A maradék mentát és a többi apróra vágott fűszernövényt a leveshez keverjük.
  6. A joghurtot egy edénybe simára keverjük, hozzákeverünk 2-3 merőkanálnyit a forró levesből, majd az egészet a leveshez keverjük.
  7. Levesszük a tűzről. Tálaljuk 1-1 tk tejföllel, és a kurkumás-mentás fokhagymával megszórva.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2626
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, aromás leves. A levesbe főzhetünk apró húsgolyókat is. Miután a joghurtot a leveshez kevertük, a levesnek nem szabad tovább forrnia. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...