Csicseriborsós joghurtleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
70 kcal
-
25g vöröslencse90 kcal
-
13g rizs45 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
100g görög joghurt103 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g menta6 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
23g metélőhagyma7 kcal
-
23g kapor10 kcal
-
4g koriander1 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
417
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
278 kcal
-
100g vöröslencse358 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
400g görög joghurt412 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35g menta25 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
90g metélőhagyma27 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
15g koriander3 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
1661
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
13 kcal
-
4.6g vöröslencse17 kcal
-
2.3g rizs8 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
18.5g görög joghurt19 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.6g menta1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
4.2g metélőhagyma1 kcal
-
4.2g kapor2 kcal
-
0.7g koriander0 kcal
-
1.8g tejföl4 kcal
-
46.2g víz0 kcal
Összesen
77
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 368.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1038 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 419 micro
Összesen
417
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 67.8 g
Zsír
-
Összesen 74.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2344 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 635 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 731 mg
-
Nátrium 645 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1472.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 818 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 184 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 629 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 747 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 4152 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1677 micro
Összesen
1661
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
200 g csicseriborsó (konzerv)
-
100 g vöröslencse
-
50 g rizs
-
3 ek olívaolaj
-
400 g görög joghurt
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 tk kurkuma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 szál menta
-
0.5 csokor petrezselyem
-
0.5 csokor metélőhagyma
-
0.5 csokor kapor
-
0.5 csokor koriander
-
2 ek tejföl
-
1 l víz
Elkészítés
- A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. Felforrósítunk 2 ek olajat, rászórjuk a hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk a kurkuma felével, elkeverjük, majd felöntjük 1 l vízzel.
- Hozzáadjuk a csicseriborsót, lencsét és rizst. Sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és alacsony hőmérsékleten kb. 20-30 percig főzzük.
- A fűszernövényeket megmossuk, apróra vágjuk.
- A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a maradék olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a maradék kurkumát, és az apróra vágott menta kb. ¼-ét. Félretesszük.
- A maradék mentát és a többi apróra vágott fűszernövényt a leveshez keverjük.
- A joghurtot egy edénybe simára keverjük, hozzákeverünk 2-3 merőkanálnyit a forró levesből, majd az egészet a leveshez keverjük.
- Levesszük a tűzről. Tálaljuk 1-1 tk tejföllel, és a kurkumás-mentás fokhagymával megszórva.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2626
- Feltöltés dátuma: 2016. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom, aromás leves. A levesbe főzhetünk apró húsgolyókat is. Miután a joghurtot a leveshez kevertük, a levesnek nem szabad tovább forrnia.