r
Nosalty Logó

Csicseriborsós-édesburgonyás ragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csicseriborsós-édesburgonyás ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    5793 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 299 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 598 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1931 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    915 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, és kisebb, 1x1 centis kockákra vágjuk, majd mogyoróolajon megpirítjuk azt.
  2. Mikor már kicsit megpuhult a burgonya, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, chilivel és rozmaringgal, kicsit rápirítunk a fűszerekre a burgonyával, majd felöntjük paradicsomkonzervvel és csicseriborsóval.
  3. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Rizzsel lehet tálalni, de önmagában is megállja a helyét.
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1948
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 30.

Receptkategóriák

Néha marad otthon egy-egy elfelejtett konzerv, egy elkallódott édesburgonya, ilyenkor kell vele valamit gyorsan kezdenem, hogy minimálisra csökkentsem a hulladékot és a maradékot. Egy ilyen mentőakció során született meg ez a recept, és finomra sikeredett, azt kell, hogy mondjam. Én főztem hozzá barna rizst, de nem szükséges, egyedül is megállja a helyét egytálételként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...