r
Nosalty Logó

Csicseriborsó curry

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csicseriborsó curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 883 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2096.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    1827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6288.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    5482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    899 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    1195 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 883 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    897 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót átmossuk, majd vízben áztatjuk legalább egy éjszakán át.
  2. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük.
  3. Az olajat magas lángon felhevítjük, majd hozzáadjuk a hagymát. Fedő alatt, takaréklángra visszakapcsolva pirítjuk 3-4 percig.
  4. A fedőt levesszük és hozzáadjuk a csicseriborsót, levével együtt, majd a fűszereket is a chana masala, és a korianderlevél kivételével.
  5. Főzzük addig, míg nagyjából megpuhul a borsó (kb 40-50 perc, attól függően, meddig áztattuk). Néha keverjük meg és pótoljuk a vizet (kb. 5 dl kellett még hozzá folyamatosan adagolva).
  6. A végén adjuk hozzá a chana masalát és a korianderlevelet, és így főzzük még 5-10 percig.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 731
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 107
  • Össznézettség: 139082
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Ajánló

A chana masala egy speciális fűszerkeverék, kifejezetten csicseriborsóhoz, amit ázsiai boltokban szerezhetünk be. Gyömbér-fokhagyma pasztát szintén ott vásárolhatunk, de helyettesthető 4 gerezd zúzott fokhagymával és egy kisujjnyi reszelt gyömbérrel is. Sajnos friss korianderlevélhez is elég nehéz hozzájutni nálunk, ez lecserélhető kakukkfűre, bazsalikomra, de akár el is hagyható belőle.

Receptkategóriák

Pár hónapja érkezett Magyarországra egy indiai ismerősünk, akitől többek között ezt a receptet sikerült megtanulnom. Nem igazán rajongok a csípős, és erősen fűszeres ételekért, de ez a fogás nekem is elnyerte a tetszésemet. Igaz, a kedvemért őrölt csemege paprikára cseréltük a chilit, de számomra - a masala miatt - még így is kellően csípős volt :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...