r
Nosalty Logó

Csevap fetás-pórés salátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csevap fetás-pórés salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csevaphoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 410 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csevaphoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 1641 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csevaphoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 111 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1513.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    618 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 410 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    105 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6053.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    2682 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1039.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    2472 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3095 micro
Összesen 1641 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    174 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A csevaphoz

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A csevaphoz

  1. A hagymát, fokhagymát, paradicsomot összeturmixoljuk pépesre.
  2. A darált húsokat fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást, majd összekeverjük a hagymás péppel.
  3. 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
  4. Ezalatt elkészítjük a salátát: a salátát vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát és a kis kockára vágott fetát, elkészítjük az öntetet, de azt csak tálalás előtt öntsük rá.
  5. A húskeverékből rudakat formálunk, olajozott tepsibe készre sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3540
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti csevapban van bárányhús, amit én nem szeretek, és jobban ízlik ezzel a hagymás-paradicsomos keverékkel összekeverve, nem olyan száraz.

Hozzávalók

A csevaphoz

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...