r
Nosalty Logó

Cseresznyés torta mascarpone-val

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyés torta mascarpone-val
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A cseresznyés réteghez

A mascarpone-s réteghez

A zabaglione-hoz

Összesen 1044 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A cseresznyés réteghez

A mascarpone-s réteghez

A zabaglione-hoz

Összesen 4168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A cseresznyés réteghez

A mascarpone-s réteghez

A zabaglione-hoz

Összesen 225 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 1044 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    211.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    836 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 4168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cseresznyés réteghez

A mascarpone-s réteghez

A zabaglione-hoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a reszelt citromhéjat.
  2. A liszthez keverjük a sütőport, majd a tojásos keverékbe forgatjuk.
  3. Tejjel lazítjuk a tésztát, amit majd sütőpapírral bélelt kerek formába öntünk.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Miután kihűlt a tészta, tortagyűrűvel egyenletesre vágjuk a szélét, és a piskótán hagyjuk. (Tortagyűrű helyett kerek tortasütő formát is használhatunk.)
  6. A magozott cseresznyéhez keverjük a cukrot, és 8-10 percig pároljuk, amíg a cseresznye kevés levet nem ereszt, de ugyanakkor még nem főnek szét a szemek.
  7. A keményítőt elkeverjük a vízzel és a párolt cseresznyéhez adjuk, besűrítjük.
  8. 10 perc hűlés után a piskótalapra öntjük, és egyenletesen elosztjuk a cseresznyét.
  9. A zabaglione hozzávalóit egy hőálló tálban elkeverjük, majd vízgőz felett folytonosan kevergetve, kissé verve habbá főzzük, és hagyjuk kihűlni.
  10. A mascarpone-t a porcukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt zabaglione-t, jól elkeverjük, és a cseresznyés rétegre kenjük.
  11. 4-5 órát vagy egy éjszakát hűtjük.
  12. A (tortát körbevágva) a tortagyűrűt eltávolítva, hidegen, cseresznyeszemekkel díszítve kínáljuk a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10455
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 18.

Ajánló

Tipp: A tortalap néhány nappal előbb is elkészíthető. A cseresznyés és a mascarpone-s rétegnél a cukor mennyisége ízlés szerint növelhető vagy csökkenthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ritkán készítek tortát, de néha én is elcsábulok. Ilyenkor az egyszerű formákat részesítem előnyben. Cseresznyéből szerettem volna valamilyen desszertet, tortát készíteni. Valamiért a cseresznye kissé háttérbe szorul, ha süteményről van szó, de ha megtaláljuk azt az elkészítési módot, amelynél a cseresznye megőrzi a húsosságát, színét, ízét, bizony remek élményben lesz részünk. Ezt a mascarpone-s tortát saját elképzelés alapján készítettem. Biztos lehet még rajta finomítani, de így elsőre is igen finomra sikeredett. A torta alapja kéttojásos, olajos piskóta. A cseresznye kevés párolás után keményítővel lett sűrítve, így jól megőrizte színét, húsosságát. A mascarpone-hoz 3 tojásból készített zabaglione került, amely növelte a krém mennyiségét, és ugyanakkor könnyítette is.

Hozzávalók

A tésztához

A cseresznyés réteghez

A mascarpone-s réteghez

A zabaglione-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...