r
Nosalty Logó

Cseresznyés torta mascarpone-val

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Cseresznyés torta mascarpone-val
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A cseresznyés réteghez

A mascarpone-s réteghez

A zabaglione-hoz

1044
Kalória
15.9g
Fehérje
124g
Szénhidrátok
53g
Zsír
198.5g
Víz
252.8g
Koleszterin
4.5g
Rost
84.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A cseresznyés réteghez

A mascarpone-s réteghez

A zabaglione-hoz

Összesen 1044 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A cseresznyés réteghez

A mascarpone-s réteghez

A zabaglione-hoz

Összesen 4168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A cseresznyés réteghez

A mascarpone-s réteghez

A zabaglione-hoz

Összesen 225 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    198.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 1044 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    211.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    793.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    836 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 4168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a reszelt citromhéjat.
  2. A liszthez keverjük a sütőport, majd a tojásos keverékbe forgatjuk.
  3. Tejjel lazítjuk a tésztát, amit majd sütőpapírral bélelt kerek formába öntünk.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Miután kihűlt a tészta, tortagyűrűvel egyenletesre vágjuk a szélét, és a piskótán hagyjuk. (Tortagyűrű helyett kerek tortasütő formát is használhatunk.)
  6. A magozott cseresznyéhez keverjük a cukrot, és 8-10 percig pároljuk, amíg a cseresznye kevés levet nem ereszt, de ugyanakkor még nem főnek szét a szemek.
  7. A keményítőt elkeverjük a vízzel és a párolt cseresznyéhez adjuk, besűrítjük.
  8. 10 perc hűlés után a piskótalapra öntjük, és egyenletesen elosztjuk a cseresznyét.
  9. A zabaglione hozzávalóit egy hőálló tálban elkeverjük, majd vízgőz felett folytonosan kevergetve, kissé verve habbá főzzük, és hagyjuk kihűlni.
  10. A mascarpone-t a porcukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt zabaglione-t, jól elkeverjük, és a cseresznyés rétegre kenjük.
  11. 4-5 órát vagy egy éjszakát hűtjük.
  12. A (tortát körbevágva) a tortagyűrűt eltávolítva, hidegen, cseresznyeszemekkel díszítve kínáljuk a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Ritkán készítek tortát, de néha én is elcsábulok. Ilyenkor az egyszerű formákat részesítem előnyben. Cseresznyéből szerettem volna valamilyen desszertet, tortát készíteni. Valamiért a cseresznye kissé háttérbe szorul, ha süteményről van szó, de ha megtaláljuk azt az elkészítési módot, amelynél a cseresznye megőrzi a húsosságát, színét, ízét, bizony remek élményben lesz részünk. Ezt a mascarpone-s tortát saját elképzelés alapján készítettem. Biztos lehet még rajta finomítani, de így elsőre is igen finomra sikeredett. A torta alapja kéttojásos, olajos piskóta. A cseresznye kevés párolás után keményítővel lett sűrítve, így jól megőrizte színét, húsosságát. A mascarpone-hoz 3 tojásból készített zabaglione került, amely növelte a krém mennyiségét, és ugyanakkor könnyítette is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!