r
Nosalty Logó

Cseresznyés-ricottás pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szofika
Cseresznyés-ricottás pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

517
Kalória
13.8g
Fehérje
67.2g
Szénhidrátok
21.9g
Zsír
126.6g
Víz
256g
Koleszterin
2.3g
Rost
32.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 2064 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    126.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2337.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.8 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    506.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    695 mg
  • Retinol - A vitamin:
    931 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1147 micro
Összesen 2064 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és folpackba csomagolva fél-1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és levehető aljú piteformába igazítjuk. Nem csak az aljára, az oldalára is kerüljön tészta. Villával alaposan megszurkáljuk a tésztát.
  3. Sütőpapírt terítünk rá-bele, beleszórunk fél kiló babot, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig vakon sütjük. Kivesszük a babot és a sütőpapírt, majd további 5 percig sütjük a tésztát.

A töltelékhez:

  1. A ricottát a tojásokkal, a cukorral, a citromhéjjal és a liszttel habosra keverjük. A tésztára öntjük.
  2. Beleszórjuk a kimagozott, félbevágott cseresznyét, és kb. 40-50 percig ugyanazon a hőfokon sütjük. Ha elkezd barnulni a tészta széle, nyugodtan fedjük le alufóliával.
  3. Zárjuk el a sütőt, nyissuk ki az ajtaját, és a sütőben hagyjuk kihűlni a pitét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x24

Gyorsan elkészíthető, látványos, finom süti.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!