r
Nosalty Logó

Cseresznyés rácsos kocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A konyha világa
Cseresznyés rácsos kocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

731
Kalória
14.5g
Fehérje
88.5g
Szénhidrátok
36.5g
Zsír
146g
Víz
121.2g
Koleszterin
7g
Rost
34.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 731 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 5844 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1389 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    146 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 731 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    292.3 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11111.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1588 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1123 mg
  • Foszfor
    4480 mg
  • Nátrium
    3556 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    708.1 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    1168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1966 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1902 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    796 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1685 micro
Összesen 5844 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

A tészta

  1. Az összeszitált liszteket elkeverjük a hideg, felkockázott vajjal, majd hozzáadjuk cukrot, sót, sütőport.
  2. A tojással, tojássárgával és a tejföl hozzáadásával összeállítjuk a tésztát.
  3. Amíg a cseresznyét kimagozzuk és a töltelék elkészül, zárható dobozba rakjuk, és a hűtőszekrényben pihentetjük.
  4. A tésztát két felé vesszük, az egyik lesz az alsó lap, amit egy 26x37 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtunk.
  5. Megszórjuk a mandula felével.
  6. Ráhalmozzuk a tölteléket.
  7. A másik tésztát nyújtjuk, majd 1,5 cm-es csíkokat vágunk belőle, és a tölteléket berácsozzuk vele.
  8. Megkenjük a tojásfehérjével, és rászórjuk a maradék mandulát.
  9. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsül.

A töltelék

  1. A cseresznyét beleforgatjuk a cukorba, kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen.
  2. Majd leszűrjük, és a levet kiegészítjük vörösborral 3 dl-re, ezt csomómentesen elkeverjük a pudinggal.
  3. A többi hozzávalóval felfőzzük, kihűtjük, és rákeverjük a cseresznyére, alaposan összeforgatjuk, hogy az ízek átjárják.
  4. Ezt halmozzuk az alsó lapra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x37

Finom szaftos sütemény, minél tovább áll, annál finomabb lesz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Bodzabogyós pite

A kerek, rácsos amerikai jellegű piték tulajdonképpen bármilyen gyümölcsöt kaphatnak töltelékükként. Ha egy igazán különleges süteményt szeretnénk sütni, ráadásul olyan ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!