r
Nosalty Logó

Cseresznyés-mascarponés apáknapi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyés-mascarponés apáknapi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Mascarponés krém

Cseresznye elkészítése

Torta összeállítása

Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Mascarponés krém

Cseresznye elkészítése

Torta összeállítása

Összesen 3376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Mascarponés krém

Cseresznye elkészítése

Torta összeállítása

Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3323.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    835 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1392 micro
Összesen 3376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Mascarponés krém

Cseresznye elkészítése

Torta összeállítása

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjét először magában, majd a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  4. Végül adagonként a sütőporral elkevert liszt következik.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Légkeverést használtam.

Mascarponés krém

  1. A habtejszínt a habfixálóval és porcukorral keményre verjük.
  2. Kissé felverjük a mascarponét is, hogy könnyebb legyen a habtejszínt hozzákeverni.
  3. Miután kissé fellazítottuk a mascarponét, hozzákeverjük a habtejszínt.

Cseresznye elkészítése

  1. A cseresznyéket megmossuk, kimagozzuk.
  2. Kisebb edénybe tesszük őket, meg szórjuk a cukorral, fahéjjal, aztán felöntjük vízzel.
  3. Felforraljuk, és puhára főzzük.
  4. A végén adjuk hozzá a rum- illetve vanília aromát is, miután kissé kihűlt.

Torta összeállítása

  1. A kihűlt piskótát kettévágjuk, majd meglocsoljuk mindkét oldalát a cseresznyés főzet levével.
  2. Az alsó piskótára rákanalazzuk a cseresznyéket, majd rákenjük a mascarponés krémet.
  3. Jöhet a piskóta másik fele, ezt tegyük a krémre.
  4. Érdemes hagyni egy kicsit a krémből, amivel bevonhatjuk végül a tortánkat.
  5. Végül friss cseresznyével díszítjük :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1901
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 23.

Receptkategóriák

Egy héttel ezelőtt készítettem el ezt a finomságot mégpedig Apák napjára, ami már akkor nagyon ízletesnek ígérkezett, amikor még csak a gondolataimban volt meg.... Szóval tudtam, hogy a férjem szeret mindenféle gyümölcsöt, így adta magát a cseresznye, ami pont akkor érett. Valamint imádja a tiramisut is, amihez ugyebár elengedhetetlen a mascarpone, de valamiért mégsem szerettem volna tiramisut készíteni neki, mivel kicsit különlegesebbet akartam neki adni annál. Így jött létre ez a fahéjtól és kissé rumtól illatos cseresznyés finomság. 

Hozzávalók

Piskótatészta

Mascarponés krém

Cseresznye elkészítése

Torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...