r
Nosalty Logó

Cseresznyés kenyérpuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Cseresznyés kenyérpuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1952 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    116.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3251.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    933 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    1540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 1952 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, és addig hagyjuk állni, míg az egészet fel nem szívják, majd kézzel falatnyi darabokra tépkedjük őket.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből 1 ek cukorral kemény habot verünk, a sárgáját és a maradék cukrot meg vaníliás cukrot kifehéredésig keverjük.
  3. A sárgájás keverékhez hozzáadjuk a margarint, a fahéjat, a sót, és homogén masszává kavarjuk. Ekkor jöhet bele a cseresznye, a tejes zsemlék és a felvert tojásfehérje, óvatosan összeforgatva, nehogy túlzottan összetörjön a hab vagy a zsemledarabok.
  4. Egy kivajazott jénai tálba öntjük a keveréket, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig fedővel, majd 200 fokon még 30 percig fedő nélkül sütjük, hogy szépen megbarnuljon a teteje.
  5. Ha van otthon vaníliafagyi, vagy készítünk mellé egy kis vaníliasodót, az már csak hab a tortán, de mi eléggé türelmetlenek voltunk, és így magában, még melegen az utolsó morzsáig elfogyasztottuk ;)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3683
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 19.

Ajánló

Bármilyen más friss, savanykás gyümölccsel elkészíthető :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Ezzel a sütivel volt egy kis minek nevezzelek problémám, ugyanis nem kenyérből, hanem zsemléből készült ;) de a lényeg ugyanaz. Az egyik kedves barátnőmtől kaptam egy csomag mézédes májusi cseresznyét, de nyersen férjem sajnos allergiás rá (mint kb minden gyümölcs 80%- ra nyersen, de pont az eperre nem), így a maradékból elhatároztam, hogy meglepem egy gyors sütivel, hiszen úgy már meg tudja enni ő is, ráadásul a cseri sem romlik meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...