r
Nosalty Logó

Császárzsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Császárzsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 439 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2347.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverőtálba szitáljuk a lisztet. Kezünkkel mélyedést készítünk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a tejet, rászórjuk a cukrot és letakarva 10 percre, langyos helyre félretesszük.
  2. Hozzáadjuk a sót és egy evőkanálnyi puha vajat, majd kézzel, vagy a robotgép dagasztókarjával tésztává gyúrjuk a hozzávalókat.
  3. A tésztabucit liszttel hintett tálba tesszük és meleg helyen 45 perc alatt kelesztjük.
  4. Átgyúrjuk a tésztát, hat egyenlő részre osztjuk, mindegyikből golyót gömbölygetünk és vajjal vékonyan kikent tepsire/ sütőlemezre sorakoztatjuk, tisztes távolságban egymástól.
  5. Következik a második, ezúttal 30 perces kelesztés.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük: légkeverésen 180 fokra.
  7. Kelesztés után kereszt alakban bevágjuk a zsemlék tetejét, bedugjuk a sütőbe és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  8. Evőkanálnyi vajat olvasztunk és megkenjük vele a még forró zsemléket.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 1300
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 94
  • Össznézettség: 221501
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Múlt héten egy klassz kenyeres/ péksütis könyvre bukkantam a könyvesboltban, első átlapozás után nem is annyira a kenyerek, annál is inkább a zsemlék keltették fel a figyelmem. Zsemlesütés, első felvonás, császárzsemle. Röviden annyi: minden várakozásomat felülmúlta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...