Császármorzsa Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
802
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
4813
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 35.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 629.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 301 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
802
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 210.3 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3776.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 1263 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 1266 mg
-
Nátrium 867 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 605.8 g
-
Cukor 298 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 324.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1833 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 436 micro
-
Kolin: 902 mg
-
Retinol - A vitamin: 1807 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1462 micro
Összesen
4813
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A búzadarát tálba tesszük, ráöntjük a hideg tejet és az olvasztott vaj felével jól összekeverjük. Pár órát pihentetjük.
- A tojások sárgáját, egy pici sót, a reszelt citromhéjat, a cukor felét a megduzzadt búzadarával jól összekeverjük.
- A tojáfehérjét habbá verjük, és apránként lassan a tésztába forgatjuk.
- A tésztát a maradék forró vajra öntjük, és keverés nélkül mérsékelten meleg sütőben addig sütjük, amíg meg nem szilárdul. Ekkor összevegdaljuk, beleszórjuk a mazsolát, a maradék cukrot, kissé összeforgatjuk, és visszatesszük a sütőbe, kb. 10-15 perc múlva kivesszük, és morzsalékosra keverjük. Baracklekvárral, porcukorral meghintve tálaljuk.
- Tepsi: 35x37 cm, magassága: 4 cm
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 35x37
- Receptkönyvben: 254
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 47384
- Feltöltés dátuma: 2013. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Katharosz
499 recept
Ez egy igazi retró édesség, de mi nagyon szeretjük, aki még nem próbálta, ajánlom a figyelmébe.