r
Nosalty Logó

Császármorzsa Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Császármorzsa Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    210.3 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3776.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.8 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1462 micro
Összesen 4813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A búzadarát tálba tesszük, ráöntjük a hideg tejet és az olvasztott vaj felével jól összekeverjük. Pár órát pihentetjük.
  2. A tojások sárgáját, egy pici sót, a reszelt citromhéjat, a cukor felét a megduzzadt búzadarával jól összekeverjük.
  3. A tojáfehérjét habbá verjük, és apránként lassan a tésztába forgatjuk.
  4. A tésztát a maradék forró vajra öntjük, és keverés nélkül mérsékelten meleg sütőben addig sütjük, amíg meg nem szilárdul. Ekkor összevegdaljuk, beleszórjuk a mazsolát, a maradék cukrot, kissé összeforgatjuk, és visszatesszük a sütőbe, kb. 10-15 perc múlva kivesszük, és morzsalékosra keverjük. Baracklekvárral, porcukorral meghintve tálaljuk.
  5. Tepsi: 35x37 cm, magassága: 4 cm
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35x37
  • Receptkönyvben: 254
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 47384
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Császármorzsa Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ez egy igazi retró édesség, de mi nagyon szeretjük, aki még nem próbálta, ajánlom a figyelmébe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...