r
Nosalty Logó

Császármorzsa erdeigyümölcs öntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csutak Enikő
Császármorzsa erdeigyümölcs öntettel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Császármorzsához:

Öntethez:

915
Kalória
18.6g
Fehérje
123.7g
Szénhidrátok
37g
Zsír
47.1g
Víz
215.7g
Koleszterin
4.1g
Rost
58.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Császármorzsához:

Öntethez:

Összesen 915 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Császármorzsához:

Öntethez:

Összesen 3660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Császármorzsához:

Öntethez:

Összesen 214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 915 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2314.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.9 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 3660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

Császármorzsához:

  1. A tejet melegítsük fel, keverjük hozzá a cukor felét, sót és a búzadarát. Alaposan keverjük össze. A mazsolát áztassuk be meleg vízbe. A tojássárgát keverjük ki a maradék cukorral, a fehérjéből verjünk kemény habot. Keverjük össze a megduzzadt búzadarát a tojássárgájával, a mazsolával, és óvatosan forgassuk hozzá a fehérjehabot.
  2. Nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, öntsük bele a masszát, és kevergetés mellett süssük készre a császármorzsát. Mikor morzsás állagúvá válik elkészült, akkor a legfinomabb, ha egy kicsit megpirítjuk.

Öntethez:

  1. Egy kisebb lábasban olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a gyümölcsöt és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett főzzük készre a mártást, míg kicsit besűrüsödik. Forrón tálaljuk a császármorzsa mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

A búzadara egyike a legolcsóbb alapanyagoknak, amiből nem csak grízgaluskát vagy túrógombócot készíthetünk. Íme egy példa! A recept a Nők Lapja Konyhából származik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!