Császármorzsa erdeigyümölcs öntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csutak Enikő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
Császármorzsához:
-
113g tej63 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g búzadara270 kcal
-
25g mazsola75 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
25g vaj179 kcal
Öntethez:
-
13g vaj90 kcal
-
100g erdei gyümölcs mix41 kcal
-
13g cukor48 kcal
Összesen
915
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 37 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 578.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
915
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 74.4 g
Zsír
-
Összesen 147.9 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 863 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2314.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 745 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 829 mg
-
Nátrium 478 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 494.9 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 188.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1258 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 1239 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
3660
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Császármorzsához:
- A tejet melegítsük fel, keverjük hozzá a cukor felét, sót és a búzadarát. Alaposan keverjük össze. A mazsolát áztassuk be meleg vízbe. A tojássárgát keverjük ki a maradék cukorral, a fehérjéből verjünk kemény habot. Keverjük össze a megduzzadt búzadarát a tojássárgájával, a mazsolával, és óvatosan forgassuk hozzá a fehérjehabot.
- Nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, öntsük bele a masszát, és kevergetés mellett süssük készre a császármorzsát. Mikor morzsás állagúvá válik elkészült, akkor a legfinomabb, ha egy kicsit megpirítjuk.
Öntethez:
- Egy kisebb lábasban olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a gyümölcsöt és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett főzzük készre a mártást, míg kicsit besűrüsödik. Forrón tálaljuk a császármorzsa mellé.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 284
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 24195
- Feltöltés dátuma: 2013. november 18.
Ajánló
Ajánlok mellé egy pohárnyi finom rizstejet is!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Csutak Enikő
82 recept
A búzadara egyike a legolcsóbb alapanyagoknak, amiből nem csak grízgaluskát vagy túrógombócot készíthetünk. Íme egy példa! A recept a Nők Lapja Konyhából származik.