Császármorzsa Chrissyke konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Chrissyke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
718
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
1435
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 49.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 93.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 458 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 452 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 368 micro
Összesen
718
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.3 g
Zsír
-
Összesen 99.7 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1189.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 321 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 186.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 916 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 449 mg
-
Retinol - A vitamin: 903 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 736 micro
Összesen
1435
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A darát a liszttel vegyítjük, hozzáöntjük a tejet és vizet, alaposan összekeverjük.
- Minimum 1 órát pihentetjük.
- Majd a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük 2 kanál cukorral, a fehérjét 1 kanál cukorral és csipet sóval felverjük.
- Először a sárgáját keverjük a darás masszához, utána a felvert tojáshabot.
- Nagy serpenyőben (én wok-ban szoktam) felolvasztjuk a vajat, beleöntjük a tésztát, és addig kevergetjük, pirítjuk, amíg ízlésünknek megfelelő nem lesz (nem kell megijedni, mert először egy "trutyit" kapunk, amiből később, kavargatás, fakanállal való darabolás után lesz "morzsás" állagú).
- Finom házi baracklekvárral tálaljuk még melegen!
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1001 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 16516
- Feltöltés dátuma: 2012. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Chrissyke
35 recept
Nincs különösebb sztori hozzá. Finom és pont.