r
Nosalty Logó

Császármorzsa 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Császármorzsa 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A morzsához

A sütéshez

Összesen 801 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A morzsához

A sütéshez

Összesen 3205 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A morzsához

A sütéshez

Összesen 242 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 801 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2593.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    207 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 3205 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A morzsához

A sütéshez

Elkészítés

A morzsához

  1. A tojásokat a cukorral, sóval, liszttel, és a tejjel jól elkeverjük .
  2. Sűrű palacsintatésztát készítünk.
  3. Az olajat felforrósítjuk és a masszát beletöltjük.
  4. Folyamatosn kevergetjük.
  5. A fakanállal addig törjük-forgatjuk, míg teljesen morzsaszerű nem lesz.
  6. Közben hagyjuk, hogy kicsit odakapjon, mert ha lepirul, csak még finomabb lesz.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 412
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 101657
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 22.

Ajánló

Könnyű nyári második fogás, ami nem terheli a gyomrot, és mindenki választhat, hogyan szeretné enni. Gyümölcsdzsemmel, kompóttal, vagy porcukorral meghintve fogyasszuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egész család kedvence nálunk a "Smórni", ahogy itt a Rábaközben hívják. Nagypapám, akinek a családja Bécsújhelyből került ide, mesélte mindig, hogy gyerekkorában  a kastélyból kiszűrődő illatból tudták, hogy "FerencJóska" aznap megint a kedvencét kérte ebédre. A "Kaisersmarnn" azonban nem csak a császár, de a mi családunk kedvence azóta is.

Hozzávalók

A morzsához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...