r
Nosalty Logó

Csábító, krémes málnahab egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Csábító, krémes málnahab egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1940 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 323 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    157.2 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 1940 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A málnát megmossuk (én folyóvíz alatt szoktam), hagyjuk lecsöpögni a vizet. A tejszín felét a habfixálóval felverjük egy magasabb falú edényben. Egy másik hasonló edényben a cukrokkal (mindenki a saját ízlésének megfelelő mennyiséget használhat a cukorból, mi így szeretjük), citromlével a tejszín másik felét is felverjük. A megmosott málnát villával egy tálban szétnyomkodjuk. (Télen - illetve, amikor nincs szezonja - fagyasztott gyümölcsből is lehet készíteni!!!)
  2. A citromos, cukros habot hozzáöntjük a habfixálós habhoz, összevegyítjük őket. Beleöntjük az összenyomkodott málnát, s elkavarjuk egyenletesen.
  3. Az így kapott isteni, gyümölcsös habot tetszőleges tálkákba, poharakba kanalazzuk (én egy kicsi merőkanállal végeztem ezt). Mindegyiket fóliával lefedjük, s a hűtőbe tesszük 2-3 órára! Nekem 6 db 2 dl-es pohárral lett (a tetején 1-1,5 cm kihagyva).
  4. Amikor fogyasztjuk - kivesszük a hűtőből :) -, díszíthetjük málnaszemekkel (ha ez elmarad, ugyanolyan finom lesz), de akkor az elején tegyünk félre a málnából, esetleg többet vegyünk, többet számítsunk rá! Isteni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3914
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyorsan elkészíthető, nagyon finom desszert......én ezt friss málnából készítettem, de télen fagyasztott gyümölcsből is szoktam - saját fagyasztás......nagyon szeretjük, mert isteni nyalánkság :)…..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...