r
Nosalty Logó

Cruller

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Cruller
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

mázhoz

tetejére

Összesen 554 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

mázhoz

tetejére

Összesen 2215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

mázhoz

tetejére

Összesen 235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 554 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    139.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2573.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 2215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

tésztához

mázhoz

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A vizet a sóval és a vajjal felforraljuk. Csomómentesen belekeverjük a lisztet. A keverést addig folytatjuk a tűzön, amíg sima, egynemű tésztát kapunk, ami leválik az edény aljáról.
  2. A tésztát ezután egy mélyebb edénybe (üstbe) tesszük át, és kicsit hűlni hagyjuk. Majd egyenként beledolgozzuk a nyers tojásokat.
  3. Sütőpapírból kisebb négyzeteket vágunk, és megolajozzuk a papírok egyik felét. A tésztát csillagcsövű habzsákba tesszük, és egy-egy karikát spriccelünk az olajozott sütőpapírra.
  4. Az olajozott papírról a karikákat óvatosan beleejtjük a forró olajba, és mind a két felét világosbarnára sütjük. A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük.
  5. A porcukrot jól kikeverjük a mézzel és a tejjel. Ebbe mártogatjuk a fánkok tetejét. A fánkokat egy tálcára tesszük, és megvárjuk, míg rászilárdul a máz.
  6. A félig megszilárdult máz tetejét megszórjuk porcukorral. Így hamarabb rászárad a máz.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2590
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 11.

Ajánló

A papírnégyzetek nagysága attól függ, mekkora fánkokat szeretnénk sütni. A fánkot nagyon forró, bő olajban kell sütni!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cruller
Lizinka_ 604 recept

Ennek a könnyed, francia fánknak a receptjét barátnőm nagy lánya hozta Londonból. A fánk francia eredetű, de én mégis az angol receptet osztom meg veletek. Ha jól készítjük, valódi ínyenc csemege!

Hozzávalók

tésztához

mázhoz

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...