r
Nosalty Logó

Cruffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Cruffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    148.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2122.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.2 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tej és a cukor egy részét tálban összekeverjük az élesztővel. Kicsit hagyjuk állni, ameddig az élesztő meg kell. Majd a tojást, vizet, a maradék cukrot, tejet is hozzákeverjük, és fokozatosan keverjük a lisztet hozzá. Amikor már elég sűrű a masszánk, akkor hozzákeverjük a napraforgó olajat, sót.
  2. Ha már elérte egy lágy, gyúrt tészta sűrűséget, akkor a maradék lisztet deszkára szórjuk, a tálból kivesszük a tésztát, és belegyúrjuk a lisztet. Viszonylag egy puha tészta állagát kapjuk végeredményként.
  3. Egy kiskanál mennyiségű napraforgó olajat kenünk a tál aljába, majd belehelyezzük a tésztánkat. A tészta felső felét is egy kiskanál mennyiségű napraforgó olajjal megkenjük.
  4. Frissentartó fóliával letakarjuk a tálat. Kb. 1 órát pihentetjük.
  5. A pihenés után 6 részre osztjuk el a tésztát, kb. 150 g 1 adag. Gombócokat formálunk, és egy nagyon vékonyan olajozott felületen 15 percig pihentetjük. Ismét letakarjuk frissentartó fóliával. Ezalatt az idő alatt a muffinsütőnket vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk. Közben a 150 g vajat szobahőmérsékleten tároljuk.
  6. Nagyon vékonyan lisztezett felületen kinyújtjuk a gombócokat.
  7. Először mindegyiket sorban kinyújtjuk, ameddig a tészta rugalmassága engedi, majd félretesszük. Ez azért jó, mert ameddig mind a hat gombócot sorban kinyújtjuk, addig pihen a tészta. Most elkezdjük a végleges méretre kinyújtani a tésztánkat, egy 40x20 cm-es téglalapot alkotunk, és minden egyes kinyújtott tésztánkat kézzel, vékonyan megkenjük a szobahőmérsékletű vajjal.
  8. A 20 cm-es oldalánál elkezdjük föltekerni a tésztát. Miután föltekertük, kicsit még megsodorjuk, kb. 25 cm legyen. Mind a 6 tésztával ugyanezt a műveletet végezzük el.
  9. A végén 6 tésztarúd formánk lesz. Elkezdjük középen egy éles késsel hosszában fölvágni a rudakat. Úgy, hogy a belső, réteges fele legyen kívül, csigaformát alkotunk. Kb. 1 cm-t lelógatunk egy virtuális középső részbe, és körbetekerjük a tésztánkat, a végét kicsit aláhajtjuk, mint pl. a kakaós csigánál.
  10. Muffinformákba helyezzük, és kb. 30 percet pihentetjük. 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
  11. A közepébe habzsák segítségével tölthetünk egy kevés lekvárt, mogyorókrémet. Én málnalekvárral töltöttem meg, egy párat meg üresen hagytam a reggeli kávé mellé. Porcukorral megszórjuk, és úgy kínáljuk.
  12. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 21940
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cruffin
Éva házias konyhája 159 recept

Általában, ha éjjel nem tudok aludni, akkor recept videókat nézegetek. Ez is egy ilyen éjjel volt, amikor rátaláltam erre a sütireceptre. Olasz recept videó volt, a felét sem értettem, de annyira izgatta a fantáziámat, nekiálltam lefordítani másnap. Tovább kerestem a neten, és találtam számomra már érthető nyelven hasonló recepteket. De egyik sem volt olyan szépséges, mint az olasz recept által készített. Gondoltam, lehet a kukában végzi, de én ezt a receptet próbálom ki. De, mint a fotó is bizonyítja, sikerült, méghozzá nagyon finom lett. Kicsit időigényes a sok pihentetés miatt, de alapjában nem sok munkát igényel. Amit még érdemes tudni, Amerikából származik a süti ötlete. Croissant és muffin. A croissant-hoz hasonló a tésztája, és muffinsütőben készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...