r
Nosalty Logó

Crepes Suzette ahogy Glaser készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Crepes Suzette ahogy Glaser készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A crepeshez

A szószhoz

A sütéshez, flambírozáshoz

Összesen 370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A crepeshez

A szószhoz

A sütéshez, flambírozáshoz

Összesen 1474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A crepeshez

A szószhoz

A sütéshez, flambírozáshoz

Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1352.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    275 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 1474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A crepeshez

A szószhoz

A sütéshez, flambírozáshoz

Elkészítés

A crepeshez

  1. A crepeshez a vajat felolvasztjuk, majd elkeverjük a tojással és a tejjel. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot és a sót, botmixerrel simára dolgozzuk. Hozzákeverjük a narancslikőrt és a vizet, majd lefedve kb. 1 órát hagyjuk állni.
  2. A tésztából egy 28 cm átmérőjű, enyhén kikent serpenyőben egymás után 8 crepest sütünk. A crepeseket melegen tartjuk.
  3. A szószhoz egy serpenyőt felforrósítunk, beletesszük a vajat és rászórjuk a cukrot, hagyjuk karamellizálodni, majd felöntjük a narancslével és a likőrrel. Hozzáadjuk a narancshéjat, és kb. 3 percig főzzük.
  4. A crepeseket négybe hajtjuk, belehelyezzük a szószba, és megforgatva felmelegítjük. A likőrt a palacsintákra öntjük, és meggyújtjuk.
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2182
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A francia konyha egyik klasszikusa.

Hozzávalók

A crepeshez

A szószhoz

A sütéshez, flambírozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...