Crème fraîche - mangó parfé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
20g tojássárgája64 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
200g mangó85 kcal
-
75g crème fraîche268 kcal
-
38g joghurt23 kcal
Összesen
561
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
80g tojássárgája258 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
800g mangó341 kcal
-
300g crème fraîche1071 kcal
-
150g joghurt92 kcal
Összesen
2246
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
5.5g tojássárgája18 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
55g mangó23 kcal
-
20.6g crème fraîche74 kcal
-
10.3g joghurt6 kcal
Összesen
154
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.2 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 161.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 928 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
561
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 31.6 g
Zsír
-
Összesen 145.3 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 1317 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1165.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 534 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 228.9 g
-
Cukor 219 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 647.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 652 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 208 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 372 micro
-
Kolin: 722 mg
-
Retinol - A vitamin: 337 micro
-
α-karotin 82 micro
-
β-karotin 3713 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 17 micro
-
Lut-zea 1006 micro
Összesen
2246
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 80.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojássárgája
-
125 g cukor
-
300 g crème fraîche
-
150 g joghurt
Elkészítés
- A tojássárgákat, a cukorral forró vízfűrdőben körülbelül 10 perc alatt habosra keverjük. A krémet hűlni hagyjuk.
- Az egyik mangót meghántjuk, a gyümölcshúst a magról levágjuk, majd pürésítjük.
- A crème fraîche-t és a joghurtot a tojásos krémhez keverjük.
- A krémet 150 ml formákba töltjük, a mangópürét elosztjuk a krémen, majd egy villával, enyhén elkavarjuk, hogy szép márványos legyen. 12 órára fagyasztóba tesszük.
- A másik mangót meghántjuk, a gyümölcshúst vékony szeletekre vágjuk. 12 szeletet félre tesszük. A maradékot pürésítjük.
- A formákat kivesszük a fagyasztóból, forró vízbe mártjuk, majd a parfét tányérokra borítjuk kb. 15 percig állni hagyjuk, a mangópürével és a mangószeletekkel tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2356
- Feltöltés dátuma: 2011. december 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom, gyümölcsös parfé. A parfémasszát egy hosszúkás edényben is lefagyaszthatjuk, és szeletekre vágva tálaljuk a mangópürével és a mangószeletekkel.