r
Nosalty Logó

Créme fraîche csokoládés sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Créme fraîche csokoládés sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 882 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 3519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 882 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    216.6 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3964 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    2555 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 3519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Kisebb tortaformát vagy egy szögletes sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. Előkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.
  3. A szobahőmérsékletű vajat kézimixerrel, közepes sebességen 2 percig verjük, majd a kristály-, és vaníliás cukorral krémesre keverjük.
  4. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és egy-egy percig verjük.
  5. A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót összeszitáljuk, majd evőkanálnyi adagokban a créme fraîche-sal váltakozva a vajkrémhez adjuk.
  6. A tojásfehérjét a borkősavval kemény habbá verjük, apránként hozzákeverjük a porcukrot. A fényes, szilárd habot lyukas fakanállal óvatosan a tésztába forgatjuk.
  7. Sütőformába öntjük, 180°-on 50-60 percig sütjük (tűpróba!). Rácsra borítva hűlni hagyjuk.
  8. Miután kihűlt, porcukrot szitálunk a tetejére.
  9. A szeleteket créme fraîche-sal leöntve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20281
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 07.

Ajánló

*Créme fraîche helyettesíthető: 250 ml zsíros tejszínt elkeverünk 1 evőkanálnyi joghurttal. Letakarjuk és egy napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Ebből a mennyiségből 170 g szükséges a süteménybe, a többi a tálaláshoz. (A fel nem használt créme fraîche hűtőben 10 napig tárolható!)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Aunty Yochana receptje. Belül szinte krémes, puha, lágy, nagyon csokis sütemény, omlós héjba burkolózva. Még egy kép a tálalásról.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...