Créme fraîche csokoládés sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szintia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
31g vaj224 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
43g crème fraîche152 kcal
-
36g finomliszt132 kcal
-
29 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
0g borkősav0 kcal
-
25g porcukor97 kcal
A tetejére és a tálaláshoz
-
4g porcukor14 kcal
-
20g crème fraîche71 kcal
Összesen
882
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
125g vaj896 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
170g crème fraîche607 kcal
-
145g finomliszt528 kcal
-
114 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
0g borkősav0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
A tetejére és a tálaláshoz
-
14g porcukor54 kcal
-
80g crème fraîche286 kcal
Összesen
3519
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
11.7g vaj84 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
15.9g crème fraîche57 kcal
-
13.6g finomliszt49 kcal
-
4.7g cukrozatlan kakaópor11 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
0g borkősav0 kcal
-
9.3g porcukor36 kcal
A tetejére és a tálaláshoz
-
1.3g porcukor5 kcal
-
7.5g crème fraîche27 kcal
Összesen
330
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 54.2 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 247 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 991 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 639 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.2 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
882
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 62.9 g
Zsír
-
Összesen 216.6 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 986 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3964 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 769 mg
-
Nátrium 2555 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 373 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 252.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1010 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 994 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 532 micro
Összesen
3519
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
125 g vaj
-
100 g cukor
-
2 db tojás
-
170 g crème fraîche
-
145 g finomliszt
-
50 g cukrozatlan kakaópor
-
1 kk szódabikarbóna
-
4 db tojásfehérje
-
100 g porcukor
A tetejére és a tálaláshoz
-
2 ek porcukor
-
8 dkg crème fraîche
Elkészítés
A tésztához
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Kisebb tortaformát vagy egy szögletes sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
- Előkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.
- A szobahőmérsékletű vajat kézimixerrel, közepes sebességen 2 percig verjük, majd a kristály-, és vaníliás cukorral krémesre keverjük.
- Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és egy-egy percig verjük.
- A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót összeszitáljuk, majd evőkanálnyi adagokban a créme fraîche-sal váltakozva a vajkrémhez adjuk.
- A tojásfehérjét a borkősavval kemény habbá verjük, apránként hozzákeverjük a porcukrot. A fényes, szilárd habot lyukas fakanállal óvatosan a tésztába forgatjuk.
- Sütőformába öntjük, 180°-on 50-60 percig sütjük (tűpróba!). Rácsra borítva hűlni hagyjuk.
- Miután kihűlt, porcukrot szitálunk a tetejére.
- A szeleteket créme fraîche-sal leöntve tálaljuk.
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 20281
- Feltöltés dátuma: 2009. április 07.
Ajánló
*Créme fraîche helyettesíthető: 250 ml zsíros tejszínt elkeverünk 1 evőkanálnyi joghurttal. Letakarjuk és egy napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Ebből a mennyiségből 170 g szükséges a süteménybe, a többi a tálaláshoz. (A fel nem használt créme fraîche hűtőben 10 napig tárolható!)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szintia
89 recept
Aunty Yochana receptje. Belül szinte krémes, puha, lágy, nagyon csokis sütemény, omlós héjba burkolózva. Még egy kép a tálalásról.